Netanyahu'ya Şok

Netanyahu'ya Şok

Siyonist Rejim Başsavcılığı Netanyahu Hakkında Rüşvet Alma Suçundan Araştırma Kararı Verdi

Siyonist Rejim Başsavcılığı Pazar günü, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun adının geçtiği bir dosyayı inceleme kararı aldı. Bu dosyada Netanyahu hakkında rüşvet alma suçlaması bulunmaktadır. 

Siyonist Rejim medyası bir kaç haftadır "Likud" partisi liderinin rüşvet olaylarının karışmış olabileceği ile ilgili haberler yayımlamaktadırlar.

Siyonist Rejim Adalet Bakanlığı da bir bildiri yayınlayarak şu ilanda bulundu: İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit,  Binyamin Netanyahu gibi bazı siyasi kişiler hakkında bilgi topladıktan sonra, bazı emniyet ve yargı yetkilileri ile görüştü. Mandelblit bu dosyanın incelenmesini önceliğe aldı. 

Adalet Bakanlığının bildirisinde; araştırılan bu dosya ile ilgili çok fazla ayrıntıya yer verilmedi. Ancak Siyonist Rejim medyası, bu dosyanın para transferi konusundaki şüphelerle ilgili olduğunu bilgisini verdi.

Netanyahu'nun sözcüsü başbakanın her hangi bir kanunsuz işe karışması durumunu inkar ederek, bu defa da Netanyahu'yu hedef almış olan eski konular onun aleyhine yorumlanamaz dedi.

Daha önce, Netanyahu Fransız tacir Arno Mimran'dan para aldığını itiraf etmişti. Mimran 283 milyar Dolar vergi kaçırmakla suçlanmaktadır ve geçtiğimiz Perşembe günü mahkeme tarafından 8 yıl hapse mahkum edildi.

Ülkedeki gözlemcilerden biri şu açıklamalarda bulundu: Geçtiğimiz Mayıs ayında, başbakanlığında yeni dönemin başlamasından önce Binyamin Netanyahu'nun ailesi yaptıkları seyahatlerle ilgili rapor sundular. Bu rapor; Netanyahu'nun maliye Bakanı olduğu 2003-2005 yıllarını kapsamaktadır. Bu rapor, Netanyahu'nun bu süreçte eşi ve çocukları ile birlikte 5 ya da 6 yurt dışı seyahati yaptığını vurgulamaktadır.