Netanyahu'ya Kötü Haber!

Netanyahu'ya Kötü Haber!

İngiliz halkı, işgalci İsrail'in Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İngiltere'ye yapacağı ziyaret sırasında tutuklanmasını istiyor.

İngiliz halkı, işgalci İsrail'in Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun İngiltere'ye yapacağı ziyaret sırasında tutuklanmasını istiyor.

PressTv'de yer alan habere göre, İngiltere'de başlatılan kampanya ile Netanyahu'nun tutuklanması istendi.

İngiltere parlamentosunun resmi olarak oluşturduğu 'dilekçeler' sitesinde başlatılan" işlediği savaş suçlarından dolayı Benyamin Netanyahu İngiltere'ye vardığında tutuklansın" adlı dilekçe, İngiliz halkı tarafından büyük ilgi gördü.

İngiliz halkı, söz konusu resmi web sayfasından dilekçelerini parlamentoya ulaştırabiliyor. İngiltere kanunlarına göre, her 10 bin imza ile desteklenen dilekçenin devlet tarafından resmi olarak cevaplanması gerekiyor. 100 bin imzaya ulaşan dilekçeler ise İngiltere parlamentosunda tartışmaya açılıyor.

Netanyahu'nun yargılanmasının istendiği ve 3 gün önce başlatılan dilekçe kampanyasına şimdiye kadar 27 bin 800 İngiliz imza atıldı.

"Netanyahu, önümüzdeki Eylül ayında Londra'da bir konferansa katılarak, konuşma yapacak. 2014 yılında Gazze'de 2000'den fazla kişinin hayatına mal olan savaş suçları nedeniyle, uluslararası kanuna göre Benyamin Netanyahu'nun İngiltere'ye vardığında tutuklanması gerekiyor." açıklamasının bulunduğu dilekçeye, İngiliz hükümetinin 2 gün içerisinde resmi yanıt vermesi gerektiği belirtiliyor. 6 ay imzaya açık olan kampanya ile 100 bin imza toplanması hedefleniyor.

Söz konusu dilekçe, İngiltere'de 3 gün içerisinde en çok imza alan 5. dilekçe olma ünvanını kazandı.