Netanyahu'ya Büyük Şok

Netanyahu'ya Büyük Şok

İsrail'de Netanyahu ile MOSSAD arasında çelişkili bilgiler olduğu ortaya çıktı.

Guardian gazetesine göre, bazı istihbarat servislerinden sızan birtakım belgeler, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun 2012 yılında tüm dünyaya İran'ın sadece bir yıl içinde nükleer silah üretecek kapasiteye sahip olduğunu açıklamasının, kendi istihbarat servisinin sağladığı bilgilerle çelişki halinde olduğunu ortaya koydu.
Gazetenin manşetinde yer alan habere göre, yüzlerce dosya ve istihbarat notunun ortaya koyduğu bilgilere göre, İsrail istihbarat servisi Güney Afrika ile Netanyahu'nun konuşmasından birkaç hafta sonra paylaştığı gizli bir notta, İran'ın "Silah üretecek nükleer etkinlik içinde olmadığını" bildiriyor.

Hemen hemen hepsi "son derece gizli" damgası taşıyan istihbarat belgeleri 2006 yılından geçen yılın Aralık ayına kadar olan dönemi kapsıyor. Al Jazeera'nin araştırma biriminie sızan belgeler Guardian gazetesi ile de paylaşıldı.

Medyaya sızan belgelerle ilgili haber, Netanyahu'nun 3 Mart'ta ABD Kongresi'nde yapacağı konuşmadan hemen önce geldi.

ABD ile en büyük müttefiklerinden İsrail arasındaki gerilim 3 Mart tarihi yaklaşırken artıyor, diyen Guardian, Beyaz Saray'ın Netanyahu'nun yapması beklenen sert konuşmanın İran ve dünyanın altı büyük gücü arasında süren nükleer görüşmelerine zarar vermesinden korktuğunu söylüyor.