Netanyahu'nun Tutuklanması İçin 80 Bin İmza Toplandı

Netanyahu'nun Tutuklanması İçin 80 Bin İmza Toplandı

Gelecek ay İngiltere'ye resmi ziyarette bulunacak olan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 2014 yılında Gazze'de yaptığı katliam sebebiyle tutuklanması için başlatılan imza kampanyasında şu ana kadar 80 bin imza toplandı

İngiltere'de bulunan savaş karşıtı grup "Stop the War Coalition"un da destek verdiği ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Gazze'de işlediği savaş suçlarından" İngiltere'ye geldiğinde gözaltına alınması için çağrıda bulunulan imza kampanyası İngiliz Parlamentosu'nun internet sayfasındaki imza kampanyasında 80 bin imzaya ulaşıldı. 

İngiliz vatandaşı Damian Moran tarafından bu ayın başlarında başlatılan imza kampanyasında"Uluslararası hukuk gereği Netanyahu İngiltere'ye geldiğinde savaş suçu ile tutuklanmalıdır. 2014 yılında Gazze'ye düzenlediği saldırıda 2.000 sivili öldürmüştür.deniliyor.

100 BİNİ GEÇERSE MECLİSTE GÖRÜŞMEYE AÇILACAK

Sadece İngiliz vatandaşları ile İngiltere'de ikamet edenlerin destek verebildiği kampanyanın 100 binin üzerinde kişinin desteği alması halinde, konunun parlamentonun gündemine taşınıp taşınamayacağını tartışılacak.