Netanyahu'nun Suriyeli mültecileri ziyaretine tepki

Netanyahu'nun Suriyeli mültecileri ziyaretine tepki

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, ziyareti "imaj düzeltme çabası" olarak niteledi, görüntülerin rejimin işine yaradığına dikkat çekti...

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Golan’daki İsrail sahra hastanesinde tedavi gören Suriyeli mültecileri ziyaretinin “imaj düzeltme” amacı taşıdığını belirtti.

SMDK basın bürosundan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Netanyahu, bu ziyaretle Arap ve İslam dünyasındaki imajını düzeltme çabasında. Bir taşla iki kuş vurmak isteyen Netanyahu, ziyaretle iki temel şeyi hedefliyor: "İlki, Suriye'deki ayaklanmaya destek olduğu algısı verdiği hastane ziyareti adlı tiyatroyla Arap halklarının zihnindeki imajına yatırım yapmak. Diğeri ise, Arap ve İslam dünyasındaki imajını düzeltmek. Suriye devrimi ve siyonist varlık arasında belirli bir ilişki bulunduğunu ima etme adımı taşıyan ziyaret, Esed rejiminin işine yarıyor. Siyonist İsrail yönetiminin, şimdi hastanelerinde tedavi gören Suriyeli yaralıları bir zamanlar eli silahlı teröristler olarak nitelendirdiği siyasi hatıratımızda canlılığını koruyor." 

Netanyahu'nun tutumunun eleştirildiği açıklamada, yaralı Suriyelilerin ziyaretinin imaj düzeltme aracı olarak kullanıldığı vurgulanarak, 7'den 70'e tüm Suriyelilerin bu hareketin Esed rejimine destek amacı taşıdığını gizlemediği belirtildi.

Suriye'nin güneyinde İsrail sınırı yakınındaki Dera ve Kuneytra illerinde Esed rejiminin kuşatması ve saldırılar nedeniyle çok sayıda Suriyeli bölgedeki İsrail hastanelerinde tedavi ediliyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Netanyahu'nun ziyaretini değerlendirdiği haberinde, İsrail hastanelerinde tedavi gören yaralıları "Suriye'de savaşan paralı askerler" olarak nitelendirmişti.

SANA'nın haberde, ziyaretin Suriye'de "silahlı terörist gruplara İsrail işgali tarafından sağlanan sınırsız desteğin yeni bir kanıtı" olduğu iddia edilmişti.

İsrail medyasının haberine göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, Salı günü İsrail'in 1967'den bu yana 3'te 2'sini işgal altında tuttuğu Golan’daki sahra hastanesinde tedavi gören Suriyeli muhalifleri ziyaret ederek, durumlarıyla ilgili yetkililerden bilgi almıştı.