Netanyahu’nun  Geleceği Tartışılıyor

Netanyahu’nun Geleceği Tartışılıyor

lsrail Başbakanı Netanyahu'nun iktidar iştahı durdurulamıyor” diyen Alman Westfälische Nachrichten gazetesi, “Likud genel başkanlığına yeniden seçilmesi onun için sadece geçici bir başarı.

İşgal devleti İsrail'de hakkında üç ayrı yolsuzluk soruşturması yürütülen görevdeki Başbakan Netanyahu'nun, Likud partisi genel başkanlığına yeniden seçilmesi Alman basınında geniş yer alıyor. Mart ve eylül aylarında yapılan iki genel seçimde de hükümet kuracak çoğunluğa erişemeyen Netanyahu'nun, mart ayında partisinin başbakan adayı olarak yeniden seçimlere gireceğini hatırlatan Alman gazeteleri, Netanyahu'nun geleceğinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu öne sürdü.

Münster kentinde yayımlanan Westfälische Nachrichten gazetesinin Netanyahu ile ilgili ilgili ilginç yorumu şöyle:
"İsrail'in işleyen demokratik kurumları onu ne kadar köşeye sıkıştırırsa sıkıştırsın Benyamin Netanyahu'nun iktidar iştahı durdurulamıyor. Kararlı bir şekilde mücadeleye devam ediyor. Buna rağmen Likud genel başkanlığına yeniden seçilmesi onun için sadece geçici bir başarı. Netanyahu'nun geleceği hâlâ pamuk ipliğine bağlı."

Başka bir Alman gazetesi Nürnberger Nachrichten de çıkan yorum haberde de, kurulacak mutabakat hükümetinde Netanyahu'nun olmayacağı öne sürüldü.
Gazetenin Netanyahu hakındaki yorumu da şöyle:
"Netanyahu için konu İsrail değil, kendi kişisel durumu. Likud partisinin başına yeniden seçilmesini sağlayan ve bir yıl içindeki üçüncü seçimleri de kendisine kazandıracağını umduğu açıklamaları, Filistinlilerle gerilimin tamamen tırmanmasına yol açacaktır. Tüm Yahudi yerleşimlerinin resmen tanınması da Ürdün Vadisi'nin ilhakı da savaş ilanı anlamına gelir. İsrail'in uzun süredir olduğu gibi şimdi de bir milli mutabakat hükümetine ihtiyacı var. Bu da Netanyahu ile olmayacak."