Netanyahu'dan Paris açıklaması

Netanyahu'dan Paris açıklaması

Fransa'nın Tel Aviv Büyükelçisi Patrick Maisonnave'yi Kudüs'teki başbakanlık ofisinde kabul eden Netanyahu, önceki gün Paris'te meydana gelen terör saldırısıyla ilgili taziyelerini ileterek, "Kederinizi ve hislerinizi biliyoruz" dedi.

Fransa'nın Tel Aviv Büyükelçisi Patrick Maisonnave'yi Kudüs'teki başbakanlık ofisinde kabul eden Netanyahu, önceki gün Paris'te meydana gelen terör saldırısıyla ilgili taziyelerini ileterek, "Kederinizi ve hislerinizi biliyoruz" dedi.

Netanyahu, basına yaptığı açıklamada,"Bu teröristler Paris'te gazetecileri vurdu, Suriye'de yardım görevlilerinin başını kesti, Nijerya'da okula giden kız çocuklarını kaçırıp Irak'ta kilise bombaladı, Bali'de turistleri katlettiler, Gazze'den sivillere roket attılar, İran'da nükleer silah inşa etmek için uğraşıyorlar. IŞİD, Boko Haram, Hamas, El-Şebab, El-Kaide ya da Hizbullah farklı isimlere sahip olabilirler ama hepsi aynı nefret ve kana susamış fanatizm tarafından tahrik edilmektedir. Hepsinin amacı özgürlüklerimizi yok ederek, ortaçağ zulmünü üzerimize empoze etmektir" ifadelerini kullandı.

"Bu küresel mücadeledir, herkesin savaşıdır" diyen Netanyahu, yaşananları, "özgürlükle, barbarlık arasında savaş" olarak nitelendirdi.

Netanyahu dün de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ye yazılı mesaj göndererek Paris'teki saldırıyı kınamıştı.