Netanyahu'dan Mursi İtirafı

Netanyahu'dan Mursi İtirafı

Siyonist Rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin iktidardan devrilmesinde rol aldıklarını itiraf etti.

 

Siyonist Rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin iktidardan devrilmesinde rol aldıklarını itiraf etti. 

Siyonistler İtiraf Etti

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin 'Arabi 21' internet haber sitesine dayanarak verdiği habere göre, Netanyahu söz konusu videoda Mursi hakkında şu ifadeleri kullanıyor: 'Biz, 2012 yılında defalarca Mısır hükümetiyle irtibat kurmak istedik. Fakat onlar bizi düşman olarak görüyorlardı. İsrail’in dost ve kardeş bir Arap ülkesini işgal ettiğine inanıyorlardı. Biz bu yüzden, bizimle barış ve görüşme yapmaya yanaşmayan bu hükümetten kurtulmanın yollarını aramak zorunda kaldık. Özellikle Muhammed Mursi yaptığı bir konuşmada, Filistin’i özgürlüğüne kavuşturma niyetinde olduğunu ve İsrail devletinin şerrinden kurtulmak istediğini söylüyordu.'

Mısır’ın iktidardan kanlı bir darbe ile indirilen meşru cumhurbaşkanı Mursi’nin 2012 yılında gerçekleşen Gazze saldırısında Siyonist İsrail aleyhindeki sözlerine de işaret eden Netanyahu, 'Mursi’nin Gazze konusundaki çıkışı, bize İsrail’le barış yapmaya niyetli olmadığını gösterdi' ifadelerinde bulundu.

Bilindiği gibi, Mursi’nin askeri darbe ile iktidardan düşürülmesinin ardından yönetimi gasp eden General Sisi döneminde Mısır ile Siyonist İsrail arasındaki ilişkiler arttı. Önümüzdeki aylarda Netanyahu ile Sisi’nin yeniden yüz yüze görüşme ihtimali var. 

Hatırlanacağı gibi geçen sene işgal altındaki Filistin topraklarına bir ziyaret gerçekleştiren Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, İsrail’in Filistinli çocuklara yönelik saldırılarını 'terörist saldırı' olarak tanımlamaktan kaçınmıştı.