Netanyahu'dan İsveçli: Çirkin, Ahlaksız

Netanyahu'dan İsveçli: Çirkin, Ahlaksız

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'un, "öldürürülen Filistinlilerle ilgili soruşturma açılması" çağrısını "çirkin, ahlaksız, gayri adil ve aptalca" olarak niteledi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Netanyahu, Wallström'un, "öldürürülen Filistinlilerle ilgili soruşturma açılması" çağrısını "çirkin, ahlaksız, gayri adil ve aptalca" olarak niteledi.

Yabancı gazetecilerin katıldığı Batı Kudüs'teki yıllık toplantıda konuşan Netanyahu, "İsveç Dışişleri Bakanının sözleri ahlaksız ve gayri adil. İsrail'i absürt bir şekilde seçip ayıran, yanlış ve aptalca sözler" ifadesini kullandı. 

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan önceki gün yapılan yazılı açıklamada da Wallström'a, ''terörizmi desteklemek ve şiddeti teşvik etmek'' suçlanması yöneltilmişti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Wallström'ün sözleri ''sorumsuzca'' ve ''gerçeklikten uzak'' olarak nitelenerek, ''İsveç Dışişleri Bakanı, terörü destekleyerek şiddeti teşvik etmektedir'' ifadesine yer verilmişti.

Filistin hükumeti ise ''cesurca'' diye nitelediği Wallström'ün sözlerini tüm dünya ülkelerine örnek gösterdi. 

Filistin hükumetinden yapılan yazılı açıklamada, ''Dünya ülkelerini, Filistinlilere yönelik ihlalleri nedeniyle İsrail'e uluslararası soruşturma açılması talebinde bulunarak cesur bir tutum sergileyen İsveç'i örnek almaya davet ediyoruz'' ifadelerine verildi.

''İsrail'in son dönemde Filistinlilere yönelik uyguladığı yargısız infazların soruşturulması'' çağrısında bulununan Wallström'ün, Paris'teki terör saldırısının ardından yaptığı ''Şimdi bir kez daha Ortadoğu'da, özellikle de gelecek umutlarını yitiren Filistinlilerinki gibi bir duruma geri döndük. Ya bu çaresizlik durumunu kabul edeceğiz ya da şiddete maruz kalacağız'' şeklindeki açıklama da İsrail'in tepkisini çekmişti.