Netanyahu'dan BM'ye Tepki

Netanyahu'dan BM'ye Tepki

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüşerek, askerlerine düzenlenen saldırının arkasında olduğunu savunduğu İran'ın kınanmamasını eleştirdi.


- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Sekreteri  Ban Ki-mun ile telefonda görüşerek, askerlerine düzenlenen saldırının arkasında  olduğunu savunduğu İran'ın kınanmamasını eleştirdi. 

  Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu,  telefon görüşmesinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a, Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri  bölgesinde Hizbullah'ın, İsrail askerlerine saldırmasının arkasında İran'ın  olduğunu belirtti. 
 
  
 
    "BM ve uluslararası toplum, İsrail askerlerine düzenlenen saldırının  arkasında olan İran'ı şimdiye kadar kınamadı. İran, tüm dünyada terör  faaliyetlerini uygulamaktadır" ifadesini kullanan Netanyahu, 2006 İsrail-Lübnan  krizini sona erdirmek amacıyla 11 Ağustos 2006'da BM Güvenlik Konseyi'nce alınan  1701 sayılı kararın uygulanmadığını da kaydetti. 
 
  
 
    Lübnan'ın güneyinde İsrail'in işgali altındaki sınır bölgesi Şebaa  Çiftlikleri'nde devriye gezen İsrail askeri aracına Hizbullah tarafından yapılan  tanksavar füze saldırısı sonrası, İsrail de güney Lübnan'daki çeşitli sınır  noktalarına topçu ateşi açmış, saldırıda 1 BM Barış Gücü (UNIFIL) askeri ölmüştü. 
 
  
 
    İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, saldırıda 2 İsrail askerinin  öldüğünü, 7 askerin yaralandığını açıklamıştı. Hizbullah da bu saldırıyla,  İsrail'in, Suriye'nin Kuneytra kentinde Hizbullah konvoyuna düzenlediği saldırıya  misillemede bulunduğunu duyurmuştu.