Netanyahu'dan Arap Ülkeleri İsrail'in Müttefiği

Netanyahu'dan Arap Ülkeleri İsrail'in Müttefiği

İsrail Başbakanı Netanyahu, Sünni Arap ülkelerinin İsrail'in düşmanı değil müttefiği olduğunu ileri sürdü...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Sünni Arap ülkelerinin artık İsrail’i düşman değil müttefik olarak gördüğünü savundu.

Netanyahu, Tel Aviv’in kuzeyindeki Herzilya'da düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, Sünni Arap ülkelerinin artık İsrail’i düşman değil müttefik olarak gördüğünü ve Ortadoğu'da yeni bir ortaklığın oluştuğunu savundu.

Netanyahu, şöyle konuştu:

“İslami terörizm, Ortadoğu’da yeni bir ortaklık oluşturdu. Çünkü birçok Sünni Arap ülkesi, İran’ın saldırganlığının ve radikal Şii uzantılarının Sünni radikalizmle birlikte kendileri için temel bir tehdit unsuru oluşturduğunu anladı. Bunun sonucu olarak da (Arap ülkeleri) İsrail’le olan ilişkilerini gözden geçirerek, İsrail’in kendilerinin düşmanı değil ortak düşmana karşı müttefik olduğunu anladılar. Ben bunun işbirliği ve hatta barış için bir imkan sunduğuna inanıyorum.”

IŞİD'E KARŞI DESTEK

İsrail Başbakanı Netanyahu ayrıca, IŞİD'e karşı ABD Başkanı Barack Obama’nın mücadele çağrısına tam destek verdiklerini açıkladı.

“Hamas, El Kaide, El Nusra, IŞİD, Boko Haram ve Hizbullah gibi örgütler aynı zehirli ağacın dallarıdır” ifadesini kullanan Netanyahu, “Bu örgütlerin hepsi dünyanın barış ve güvenliği ile bizim ortak medeniyetimize karşı tehlike oluşturmaktadır” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, dün IŞİD'e karşı yeni mücadele stratejisini açıklayarak, “Hedefimiz çok açık: Kapsayıcı ve sürdürülebilir bir terörle mücadele stratejisiyle IŞİD’in gücünü azaltacağız ve tamamen yok edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.