Netanyahu'dan Arap Dünyası Açıklaması

Netanyahu'dan Arap Dünyası Açıklaması

İşgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail gazını Mısır'a pompalamaya başlamanın önemli bir ekonomik ve diplomatik olay olduğunu belirterek, “Doğu Akdeniz’de oluşturduğumuz ittifak, Arap dünyasına kadar uzanıyor” dedi.

İşgal devleti İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail gazını Mısır'a pompalamaya başlamanın önemli bir ekonomik ve diplomatik olay olduğunu belirterek, “Doğu Akdeniz'de oluşturduğumuz ittifak, Arap dünyasına kadar uzanıyor” dedi.

Netanyahu dün enerji konulu bir toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Geçen hafta Mısır'a doğal gaz pompalamaya başladık. İsrail'i de enerjide bir süper güce dönüştürdük. Yıllar boyunca, Enerji Bakanı Yuval Steinitz ile işbirliği içinde, bazıları hâlâ gazı su altında tutmayı destekleyen başkalarının görüşlerinin aksine, gaz çıkarma planını benimsemeye çalıştık.
Şimdi sonuçlarımız var ve İsrail enerji ihraç ediyor. Bunu kim hayal edebilirdi? Buna inandık ve bunu yapmak için mücadele ettik ve başardık. Bunun anlamı milyarlarca şekel (İsrail'in para birimi) sağlık, eğitim, refah ve diğer pek çok alanda İsrail vatandaşlarının refahına aktarılacaktır. Bu çok önemli bir başarı.”

Mısır'a gaz pompalamanın başlamasının önemli bir ekonomik ve diplomatik olay olduğunu belirten Netanyahu; İsrail'in, Doğu Akdeniz'de kurmuş olduğu ve Arap dünyasına ve Avrupa'ya da yayıldığı bir koalisyonun çok önemli işlevi olduğunu söyleyerek, “Bu kesinlikle devlet tarihinde bir emsaldir” dedi.

Mısır Petrol ve Mineral Kaynakları Bakanı Tarık El-Mulla ve İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz da, 15 Ocak'ta her iki tarafın da ekonomik çıkarlarına hizmet eden önemli bir gelişmede İsrail'den Mısır'a gaz pompalamaya başladığını duyurdu. Her iki bakan, İsrail gazının iki ülke arasındaki yakınlaşmayı da artırdığını belirterek, işbirliğini diğer alanlarda da geliştirecekleri sözünü verdiler.