Netanyahu'dan AB'ne  Suçlama

Netanyahu'dan AB'ne Suçlama

İsrail Başbakanı Netanyahu, AB’nin İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen kararına tepki gösterdi ve Avrupa ülkelerinin Avrupa Komisyonu'na baskı

srail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa Birliği'ni (AB) İsrail'e karşı "çifte standart" uygulamakla suçladı.  Ofisinden yapılan açıklamada Başbakan Netanyahu'nun, İsrail'i ziyaret eden Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand ile görüştüği belirtildi ve Netanyahu'nun söz konusu görüşmede, "AB'nin duruşu ve ülkesine çifte standart" uygulamasına yönelik tepkisini ifade etti.
Netanyahu, görüşmede İsrail ile çoğu AB ülkesi arasında iyi ve olumlu ilişkilerin bulunduğunu ve bu ülkelerin Avrupa Komisyonu'na İsrail'e yönelik davranışını değiştirmesi konusunda baskı yapması gerektiğini söyledi.
Daha önce AB, İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar almış, bu karar İsrail'in sert tepkisine neden olmuştu.
Kaynak: AA