Netanyahu Zafer Kutlarken(!), İstemeden İtiraf Etmiş Oldu

Netanyahu Zafer Kutlarken(!), İstemeden İtiraf Etmiş Oldu

Netanyahu'dan savaş sonrası açıklama geldi...

Netenyahu'dan asla unutulmayacak yılın sözü:

 

Siyonist rejim güçlerinin Gazze’den niçin çekildiğini bir başbakan sıfatıyla Netenyahu aynen şöyle dile getirdi:

 

“Hamas askerlerimizi öldürmesin veya kaçırmasın diye birliklerimizi Gazze’den çektik.” (We withdrew the troops to prevent Hamas from harming or kidnapping our soldiers)

 

Netenyahu, Gazze direnişi karşısında uğradığı başarısızlığa kılıf uydurabilmek için “Amerika’da El Kaide’yi yok edemedi. Demokratik ülkeler için terör örgütlerini tamamen yenilgiye uğratmak çok zordur. Örneğin Amerika da El Kaide’yi bitiremedi” dedi.

 

Savaş öncesinde Hamas’ın yok edilmesinden söz eden Netenyahu, şimdi de “Hamas’ın düşürülmesi bir hedeftir. Uluslararası gözetim altında Hamas silahsızlandırıldığında bu hedef gerçekleşmiş olacak. Savaşta amacımız Hamas’a sert bir darbe indirmekti, Gazze’yi tamamen işgal değildi. Bundan sonra eğer Hamas bir daha İsrail’i vurmaya kalkarsa yetmiş misliyle karşılık vereceğiz” dedi.

 

Savaş öncesinde Gazze’den Siyonist yerleşim bölgelerine yönelik füze tehdidini tamamen kaldırılacağından söz eden Netenylahu, şimdi de “güvenliğini sağladığımızı tam söyleyemeyiz, ama Hamas’ı vurma hedefimize ulaştık” diyor.

 

Netenyahu konuşmasında, Siyonist rejim saldırıları karşısında ihanet içinde olan Arap rejimlerini bir kez daha ifşa ederek “Uluslararası toplum, Arap dünyasının Hamas’ın arkasında durmadığını apaçık gördü. Bu bir fırsattır. Geçmişte bu fırsata sahip değildik. Eski düşman devletler şimdi Ortadoğu’daki radikal İslamcılarla savaşta bizim ortağımız durumundalar” dedi.

 

Siyonist rejim başbakanı Netenyahu, bundan sonraki süreçte Gazze’ye karşı izleyecekleri strateji ile ilgili olarak da “Mahmud Abbas kimin yanında durduğunun tercihini yapmalı.  Umuyoruz ki, İsrail ile barış yaymanın peşinde olacaktır.  Biz her zaman çatışmaların çözümü için barış ortaklarının peşinde olduk.  Abbas’ın güçlerinin Gazze’ye girmesinden memnun olacağız.”

Velfecr