Netanyahu yine kan kustu; Şehit Akkari’nin cenazesinde işgal askerleri Filistinlilere saldırdı

Netanyahu yine kan kustu; Şehit Akkari’nin cenazesinde işgal askerleri Filistinlilere saldırdı

İşgal askerleri dün gece, Siyonist polislere karşı istişhad eylemini yapan, biri subay iki polisi öldüren ve yine çoğu polis 14 Siyonisti de yaraladıktan sonra işgal polisi tarafından şehit edilen İbrahim Akkari’yi son yolculuğuna uğurlamak isteyen Filist

İşgal askerleri dün gece, Siyonist polislere karşı istişhad eylemini yapan, biri subay iki polisi öldüren ve yine çoğu polis 14 Siyonisti de yaraladıktan sonra işgal polisi tarafından şehit edilen İbrahim Akkari’yi son yolculuğuna uğurlamak isteyen Filistinli gençlere saldırdı.
Şehidin defnedileceği Babu’l Esbat’taki Mezarlığı basan işgal askerleri gençlere göz yaşartıcı bomba, biber gazı, ses bombası ve plastik mermilerle saldırmaya başladı. Ellerindeki cop ve sopalarla da fiili saldırılarda bulunan işgal güçleri gençlerden bir kaçını tartakladıktan sonra onları mezarlıktan zorla çıkardı.
İşgal rejimi şehidin defni için ailesinden sadece 35 kişinin bulunmasına izin vermişti.
Diğer taraftan dünkü iki istişhad eyleminin ardından işgal altındaki Kudüs’te gerginlik sürerken, Kudüs’ün El-İseviyye beldesi, Et-Tur Mahallesi ve şehrin kuzeyinde bulunan Şufat Mülteci Kampı'nda şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
Mescidi Aksa ise dün yeni bir saldırı ve tecavüze şahit oldu. Namaz kılanları kovalamak, tutuklamak ve camiden çıkarmak için camiyi basan yaklaşık 300 kişilik kalabalık bir işgal polisi grubundan bazıları postallarıyla Kıble Mescidi olarak bilinen kısma kadar gelip burayı kirletti. 1967 yılından beri ilk kez böyle bir saldırı ve tecavüze yeltenen işgal askerlerinin eylemi büyük tepkilere neden oldu. 
Netanyahu kan kustu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Kudüs'teki politikalarına yönelik eleştirilere ilişkin, "Bazıları için İsrail'in Kudüs'teki egemenliği politik mücadelenin bir parçası. 3 bin yıldır Yahudiler'in başkenti olan Kudüs provokasyon olarak nitelendiriliyor" dedi.
Netanyahu, Knesset'te yaptığı konuşmada, geçtiğimiz aylarda ve özellikle son günlerde, Ebu Mazen (Mahmud Abbas) ve Hamas tarafından kendilerine karşı bir kışkırtma kampanyası yürütüldüğünü belirterek, "Hamas terör saldırıları yapabilir ve Ebu Mazen de kendilerine başsağlığı mektubu yollayabilir. Ben de buradan Jidan Asad adlı güvenlik görevlimize başsağlığı dilemek istiyorum. Ayrıca yaralıların da bir an önce iyileşmesi temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.
"Birleşmiş Kudüs, ebedi başkentimizdir" diyen Netanyahu, "Kudüs için savaşıyoruz. Uzun bir savaş olabilir ancak galip geleceğimize eminim. Bazıları için İsrail'in Kudüs'teki egemenliği politik mücadelenin bir parçası. 3 bin yıldır Yahudiler'in başkenti olan Kudüs provokasyon olarak nitelendiriliyor" ifadelerini kullandı.
Netanyahu, şunları kaydetti:
"Tarihi yeniden yazmak istiyorlar. Kudüs'e olan büyük yakınlığımızı göz ardı ediyorlar ve Mescid-i Aksa'daki statükoyu değiştirmeye çalıştığımızı öne sürüyorlar. 'Aksa'yı yıkmak istediğimiz' ya da 'Müslümanlar'ın buradaki ibadetlerine müdahale etmek istediğimiz" gibi yalanlar yayıyorlar. Bundan daha büyük bir yanlışlık olamaz."

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi, AA