Netanyahu: "Uzlaşı Anlaşmasının Başarısız Olmasını Diliyoruz"

Netanyahu: "Uzlaşı Anlaşmasının Başarısız Olmasını Diliyoruz"

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile uzlaşıda ısrar etmesi halinde Gazze'den atılacak her füzenin hesabını Abbas'tan sormaları gerekeceğini söyledi. Netanyahu, uzlaşının b

Filistin Enformasyon Merkezi

 

 

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile uzlaşıda ısrar etmesi halinde Gazze'den atılacak her füzenin hesabını Abbas'tan sormaları gerekeceğini söyledi. Netanyahu, uzlaşının başarısız olmasını dilediğini de ifade etti.

Netanyahu, dün akşam (13 Mayıs Salı) Tokyo'da Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida'yla yaptığı görüşmede, "İsrail'e yaptığınız son ziyaretten bu yana bir takım olumsuz gelişmeler gerçekleşti. Hamas ile anlaşma imzalandı. Hamas, bizi yok etmeye kararlı. Biz, barış sürecini ileriye götürmeye kararlıyız ve müzakereler aracılığıyla barışın gerçekleşmesini arzu ediyoruz" dedi.

Abbas'ın Hamas'la ortaklığı sürdürmekte ısrar etmesi halinde Gazze Şeridi'nden atılacak her füzeden Abbas'ın sorumlu tutulacağını ifade eden Netanyahu, uzlaşı anlaşmasının başarısız olmasını ve yeniden müzakerelere dönülmesini ümit ettiklerini bildirdi.

Hamas ve Fetih hareketleri 23 Nisan'da Gazze'nin Eş-Şati Mülteci Kampı'nda imzaladıkları uzlaşı anlaşmasıyla Filistin'deki bölünmüşlük halinin sona erdiğini ilan etti. Anlaşma uyarınca Abbas başkanlığında teknokratlardan oluşacak uzlaşı hükümeti anlaşmanın imzalandığı tarihten itibaren beş hafta içinde kurulacak.