Netanyahu Türkiye'ye göz Kırpıyor...

Netanyahu Türkiye'ye göz Kırpıyor...

Türkiye ile Siyonist rejim İsrail arasındaki normalleşme sürecine ilişkin Tel Aviv yönetiminden peş peşe olumlu mesajlar geliyor.

Türkiye ile Siyonist rejim İsrail arasındaki normalleşme sürecine ilişkin Tel Aviv yönetiminden peş peşe olumlu mesajlar geliyor.

İşgalci rejim İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, ülkesinin Türkiye ile iş birliğine hazır olduğunu söylemesinin ardından bu kez de Siyonist rejim İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'dan ilk açıklama geldi. ​

Netanyahu dün seçim kampanyası programı çerçevesinde Bat-Yam kentindeki seçmenleriyle bir araya geldi. Netanyahu katıldığı kapalı bir oturumda Türkiye ile normalleşme sürecine ilişkin sorulan bir soru üzerine "Evet Türkiye ile de görüşüyoruz, bu iyi bir gelişmedir" dedi. Netanyahu, Doğu Akdeniz'e komşu ülkelerle olan ilişkiler, bölgenin refahı ve huzuru için son derece önemli olduğunu da belirtti.

Siyonist rejim İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapmayı planladığı ziyarete Ürdün hava sahası engeline takıldı. Ürdün yönetimi Netanyahu'nun BAE ziyaretine yönelik güzergahta hava sahası kullanımına izin vermedi.

Netanyahu’nun BAE’ye yapmayı planladığı ziyaretin, Ürdün’ün hava sahasından geçiş izni vermemesi nedeniyle ‘ertelendiği’ duyuruldu. İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Netanyahu’nun BAE’yi ziyareti ertelendi çünkü şu anda Ürdünlüler tarafından uçuş izni için yetki verilmiyor” denildi.

Siyonist İsrail medyası, Ürdün’ün uçuş izni vermeme sebebini de değerlendirdi. Yerel medyada yer alan haberde, uçuş izni verilmeme sebebinin Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah’ın dün Kubbet-üs Sahra’yı ziyaretinin iptal edilmesi olduğu ifade edildi. Veliaht Prensi Abdullah’ın yetki verilenden daha fazla güvenlik görevlisi ve korumayla İsrail sınırını geçmek istediği, işgalci rejim İsrail güçlerinin buna izin vermediği ve devamında Prens Abdullah’ın ziyaretini iptal ettiği aktarıldı.

Siyonist rejim İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, yaşananları “Netanyahu hükümetinin 15 yıllık başarısızlığı” olarak nitelendirdi. Netanyahu’nun Ürdün Kralı 2. Abdullah ile ilişkilerinin iyi olmadığına dikkat çeken Gantz, “İsrail ile Ürdün arasındaki ilişkilerdeki stratejik uçurumun sebebi kesinlikle Netanyahu” ifadelerini kullandı.

Yaklaşan seçimler nedeniyle Netanyahu zor durumda….

Son iki yıl içerisinde bu üçüncü seçim olacak.

Arap vatandaşlara yönelik siyasi söylevinde değişiklik yapan işgalci rejim İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kasabaları ve evleri ziyaret ederek Arapları da seçim gündemine dahil etmişti. Ardından aleyhinde “Kimi kandırıyorsun?” adlı bir kampanya başlatan milletvekili Eymen Avde başkanlığındaki Ortak Arap Listesi Bloku, Netanyahu’nun Yahudi Ulus Devleti Yasası ve Filistinlilerin evlerini yıkmak gibi gerçek politikalarını Araplara hatırlatmak için Siyonist rejim İsrail Başbakanı’nı gittiği yerlerde takibe aldı.

Son iki yılda gerçekleştirilen üç seçim savaşında Araplara karşı düşmanca bir tavır takınan Netanyahu, Yahudileri “Araplar, dış finans kaynaklı otobüslerle sandık başına akın ediyor” diyerek Araplara karşı kışkırtmıştı. Aynı zamanda ‘seçimlerde sahtecilik yaptıkları’ gerekçesiyle Arap şehirlerindeki oy merkezlerine kamera yerleştirilmesini talep etmiş, “Arap politikacıların İsrail devletinin Yahudi konumunu tehdit ettiği” iddiasıyla Yahudi Ulus Devleti Yasası ile Arap kasabalarındaki ev yıkımlarının hızlandırılması için Kamenets Yasası’nı çıkarmıştı. Tüm bunlarla birlikte Arap partilerinin meşruiyetine ve Orta Arap Listesi’nin de içinde bulunacağı bir hükümetin kurulmasına karşı da şiddetli bir kampanya yürütmüştü.

Mevcut seçimlerde bu yönde bir değişikliğe giden Netanyahu yaklaşık bir ay önce Arapları kazanmak için yoğun bir kampanya başlattı.

Arapların kendisine Ebu Yair demesiyle iftihar eden Netanyahu, kendisini “Hoşgeldin Eba Yair” şeklinde selamlamalarıyla duygulandığını, hatta bazen gözlerinin dolduğunu ifade etti. Nitekim sosyal ağlarda “Ebu Yair” adını kullanarak kendisine Arapça hesaplar açan Netanyahu, Arap kasabalarını da seçim kampanyasında ziyaret ettiği yerler arasına dahil etti.

Nasıra, Umm el-Fahm ve et-Tira’yı ziyaret eden Netanyahu, Siyonist rejim İsrail buldozerleri söz konusu bölgelerdeki Arap evlerini yıktığı sırada da Necef’deki bir Arap kasabasına giderken hiç tereddüt etmedi. 

Kamuoyu anketleri ise Netanyahu’nun kampanyasının on binlerce Arap’ı olumlu etkilediğini ortaya koydu. Anket sonuçları, Arap oylarından sadece bir veya iki sandalye alabileceğini gösterdi. Nitekim her koltuk için en az 30 bin oya ihtiyaç duyuluyor. (Abdullah Yiğit / İsailpost)