Netanyahu Şimdi’de Bahreyn’e Gidiyor

Netanyahu Şimdi’de Bahreyn’e Gidiyor

Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun ofisinin sözcüsü Hani Merzuk, Netanyahu’nun İsrail ile Arap ülkelerinin ilişkilerinin normalleştirilmesi projesi kapsamında ziyaret ettiği Umman’ın ardından yakın bir zamanda Bahreyn’i ziyaret edeceğini bildirdi.

Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun ofisinin sözcüsü Hani Merzuk, Netanyahu’nun İsrail ile Arap ülkelerinin ilişkilerinin normalleştirilmesi projesi kapsamında ziyaret ettiği Umman’ın ardından yakın bir zamanda Bahreyn’i ziyaret edeceğini bildirdi.

Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun ofisinin sözcüsü Hani Merzuk, Netanyahu’nun İsrail ile Arap ülkelerinin ilişkilerinin normalleştirilmesi projesi kapsamında ziyaret ettiği Umman’ın ardından yakın bir zamanda Bahreyn’i ziyaret edeceğini kaydetti.

Netanyahu’nun Bahreyn ziyaretinin yaşanacak büyük gelişmelerin hazırlığı niteliğinde olacağını söyleyen Siyonist Sözcü, “Bu ziyaret yeni ilişkilerin başlangıcı olacak. Bu bizim tarihin düzeltilmesi noktasında doğru yolda yürüdüğümüzün bir delili” dedi.

İsrail’in Arap dünyasını büyük, çeşitli ve insan kaynağı bol olarak gördüğünü kaydeden Hani Merzuk, Arap ülkeleriyle bilimsel ve akademik ilişkilerin geliştirileceğini ifade etti.

Diğer yandan Yedioth Ahronoth gazetesi, Bahreyn Krallığı'nın önümüzdeki yıl işgalci İsrail’le bir barış anlaşması imzalayacağını belirtti.

Gazete, bazı Arap ülkeleriyle olan yakın ilişkilerinden de bahsettiği Amerikalı Haham Marc Schneier'in şu sözlerini aktardı;

“Körfez ülkeleri, İsrail’le ilişkiler kurmak için birbirleriyle yarışıyor.”

Etnik Anlayış Vakfı Başkanı ve son 15 yılda defalarca Suud, Umman, Bahreyn ve BAE saraylarında ağırlanan Marc Schneier, gelecek yılın sonuna kadar İsrail ile Körfez ülkeleri arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasını beklediğini söyledi.

Schneier, “Yakında resmî olarak Bahreyn ile kurulan ilişkileri göreceğiz, ardından da kardeşleri ile kurulan ilişkileri göreceğiz. Körfez ülkeleri kimin daha önce Tel Aviv ile ilişki kuracağının yarışına girdiler” dedi.

Ortak düşman olarak gördükleri İran’ın Körfez ülkelerinin İsrail’e karşı tutumunda bir takım değişikliklere yol açtığını belirten Schneier, “Ekonomik çıkarlar da bu süreçte önemli bir rol oynamıştır. Bu ülkeler şu anda Yahudi Devleti ile müzakere masasına geri dönmenin İsrail ile ilişki kurmaya yeterli olduğunu düşünüyor. Filistin ile müzakere ön şartından vazgeçtiler” şeklinde konuştu.

Siyonist İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun, ekim ayı sonlarında Umman'a yaptığı ziyaret sonrasında, Arap ülkeleriyle ilişkilerde "büyük sürprizler" beklediğini dile getirmişti.

El-Vifak hareketi ise yayınladığı bildiride, İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirmenin büyük bir ihanet olduğunu, Netanyahu ve Siyonistlerin Bahreyn’de hiç bir yeri olmadığını vurguladı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Siyonist Başbakan Netanyahu’nun Arap ülkelerine yönelik ziyaret haberleriyle ilgili yaptığı açıklamada, gelişmeleri ihanet olarak nitelendirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Ebu Zuhri, “Netanyahu ve herhangi bir işgalci liderin Arap ülkeleri tarafından karşılanması, Kudüs davasından vazgeçilmesi, Filistin halkının sırtına bıçak saplanması ve ümmete ihanet hükmündedir” ifadelerinde bulundu.

İsrail’le ilişkilerini geliştirmek için acele eden Arap ülkelerinin işgalcileri hakiki düşman olmaktan çıkaramayacağını kaydeden Zuhri, “Siyonistlerle tokalaşmalar onlara herhangi bir meşruiyet kazandırmayacaktır” şeklinde konuştu.