Netanyahu, Paris Saldırısından Sonra Hedefi Genişletti

Netanyahu, Paris Saldırısından Sonra Hedefi Genişletti

İsrail Başbakanı Netanyahu, Paris saldırısından rolünü kaptı. Bu saldırıyı barbarlık olarak nitelendiren Netanyahu, kendilerini bununla her gün muhatap olduklarını iddia etti ve Batı ülkelerinden kendilerine destek olmasını istedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Paris’te bir mizah dergisine düzenlenen saldırının barbarlık olduğunu ifade etti. Yıllardır bu barbarlıkla mücadele ettiklerini iddia eden Netanyahu, Avrupa’nın bu konuda kendilerine yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Netanyahu,  basına yaptığı açıklamada, saldırganların Paris'te gazetecileri vurduğunu ifade ederek aynı kişilerin Suriye'de yardım görevlilerinin başını kestiini, Nijerya'da okula giden kız çocuklarını kaçırıp Irak'ta kilise bombaladığını öne sürdü.

Filistinlilerin de terörist olduğunu, İsrailli sivillerin vurulduğunu iddia eden Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

“Gazze'den sivillere roket attılar, İran'da nükleer silah inşa etmek için uğraşıyorlar. IŞİD, Boko Haram, Hamas, El-Şebab, El-Kaide ya da Hizbullah farklı isimlere sahip olabilirler ama hepsi aynı nefret ve kana susamış fanatizm tarafından tahrik edilmektedir. Hepsinin amacı özgürlüklerimizi yok ederek, ortaçağ zulmünü üzerimize empoze etmektir."

Bu küresel mücadeledir, herkesin savaşıdır" diyen Netanyahu, yaşananları, "özgürlükle, barbarlık arasında savaş" olarak nitelendirdi.

Netanyahu’nun sözleri Paris saldırısından sonra hedefi genişleterek durumdan rol kapmak şeklinde yorumlandı.

İsrail eski cumhurbaşkanı Şimon peres de Fransa'nın dünyaya insan haklarının hakim kılınması için çalışan bir ülke olduğunu, bu saldırıyla insan hakları gibi değerlerin hedef alındığını iddia ederken İsrail yönetimi Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da Fransa'yı çok iyi anladıklarını söyledi. Lieberman, "Batı ülkelerinin birleşerek bu saldırıları önlemesi gerekiyor" dedi.

dünyabülteni