Netanyahu: Orduyu tebrik ederim

Netanyahu: Orduyu tebrik ederim

İsrail Başbakanı Netanyahu: İsrail ordusu ve Şabak'ı düzenledikleri gözaltı operasyonu için tebrik ederim.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimcinin arama çalışmaları kapsamında Filistinlilere yönelik gözaltı operasyonlarını gerçekleştiren İsrail ordusu ile İsrail iç istihbaratı Şabak'ı tebrik etti.
Başbakan Netanyahu, sosyal paylaşım sitesindeki resmi hesabından yaptığı açıklamada, kaçırılan 3 Yahudi gencin bulunması için düzenlenen operasyonlara dikkati çekerek, "İsrail ordusu ve Şabak'ı düzenledikleri gözaltılar için tebrik ederim. Aralarında Gilad Şalit'in esir takası sırasında serbest bırakılanların da olduğu Hamas'a bağlı teröristlerin gözaltına alınması, önemli bir mesaj taşımaktadır" ifadelerini kullandı.
Söz konusu operasyonlarla, kaçırılan gençlerin bulunması ile Yahuda ve Samira'daki (Batı Şeria) Hamas'a büyük bir darbe indirilmesinin hedeflendiğini belirten Netanyahu, "Bu, devam eden operasyon silsilesinin bir parçasını oluşturuyor" görüşüne yer verdi.
İsrail yönetimi, geçen Perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu öne sürmüştü. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.
İsrail askeri Gilad Şalit'in serbest bırakılmasına karşılık 2011'de yapılan takas anlaşmasıyla serbest bırakılan 51 kişinin de aralarında bulunduğu 65 Filistinli, Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimcinin bulunması için yürütülen operasyonlar kapsamında İsrail tarafından gözaltına alınmıştı.