Netanyahu Mavi Marmara anlaşmasını neden imzalamıyor?

Netanyahu Mavi Marmara anlaşmasını neden imzalamıyor?

İsrail ve Türkiye arasında Mavi Marmara olayının ardından bozulan ilişkilerin tamiri için başlatılan görüşmelerde ele alınan tazminat anlaşmasının onay sürecinin İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu tarafından geciktirildiği öğrenildi.

iplomatik kaynaklar, Netanyahu’nun, Filistin’le yürütülen barış görüşmeleri nedeniyle hali hazırda iç siyaset kaynaklı endişeleri olduğunu; bu yüzden anlaşmayı onaylama konusunda tereddüt yaşadığını söyledi. 

Hurriyet Daily News’a konuşan kaynakların ifadesine göre, taraflar arasındaki tazminat anlaşması tamamlandı. Anlaşma metninin her iki ülke başbakanına da gönderildiği ancak anlaşmayı iki aydır onaylamaktan kaçınan liderin Netanyahu olduğu belirtildi. 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mart sonunda yaptığı açıklamada, İsrail ile Mavi Marmara konusundaki tazminat müzakerelerinde son aşamaya gelindiğini, yerel seçimden sonra anlaşmanın imzalanma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etmişti. 

İsrail, El Fetih ile Hamas arasında birlik anlaşmasına varılmasının ardından geçen hafta, Filistin’le yürütülen barış görüşmelerini askıya almıştı. (SEVİL ERKUŞ / HURRİYET DAILY NEWS)