Netanyahu  Köşeye Sıkıştı

Netanyahu Köşeye Sıkıştı

Terör devleti İsrail'in eli kanlı Başbakanı Binyamin Netanyahu, partisi Likud'un yönetici ve destekçilerini uyardı. Netanyahu, Cumhurbaşkanı Rivlin’in rakibi Gantz’a, hükümet kurma konusunda görev vermek için 'bahane' aradığını söyledi.

İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak seçimlere az bir zaman kala, Başbakan Netanyahu'yu seçimleri kaybetme korkusu sardı. Dün akşam Kanal 12 tarafından yayınlanan kayıtlarda, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, partisi Likud yöneticileri ve destekçilerini uyararak, “Eğer, Likud seçmenlerinin 'rahatlığı', bu şekilde devam ederse, seçimi kaybediyoruz” dedi.

Netanyahu, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in, rakibi Benny Gantz'a gelecek hükümeti kurma konusunda ilk şansı vermek için “sadece bir bahane aradığını” söyledi.

“Parti içindeki uyuşmazlığın sürmesi halinde...”

Kanal 12 tarafından, dün Likud karargâhında yapıldığı söyleyen kayıtta Başbakan Netanyahu'nun, parti içindeki uyuşmazlığın sürmesi halinde, Likud'un seçimi kaybedeceğini söylediği görülüyor. Kanal 12'nin haber kayıtında ayrıca Netanyahu'nun, iç anketlerde birçok Likud destekçisinin oy kullanmayı düşünmediğini söylediği duyuluyor.

Netanyahu destekçilerini uyardı: Ayağa kalkın, uyanın!

İsrail Başbakanı Netanyahu, "Bu şekilde devam ederse ve Likud destekçileri dışarı çıkıp oy kullanmazsa seçimleri kaybediyoruz. Cumhurbaşkanı Rivlin Gantz'ı atamak için sadece bir bahane arıyor. Bu yüzden ayağa kalkın, uyanın!

Cumhurbaşkanı Rivlin'den Netanyahu'ya sert cevap

Cumhurbaşkanı Rivlin ise, Başbakan Netanyahu'nun açıklamalarına seyahatte olduğu Kanada'dan yaptığı sert bir açıklama ile cevap verdi:

Netanyahu'nun bu açıklamaları, cumhurbaşkanının yasal otoritesinin uygulanmasına gölge düşürmek ve şüphe uyandırmaktır. Cumhurbaşkanı kararlarını, hukukun ruhuna uygun olarak verecektir.”

Netanyahu'nun açıklamalarını, “Cumhurbaşkanının resmi kararına duyduğu güvene zarar vermeye yönelik kayıtsız bir girişim denemesi” olarak gören Cumhurbaşkanı Rivlin, “Cumhurbaşkanlığı makamı sorumsuzca tekrarlanan bu tür saldırılardan etkilenmeyecek“ dedi.