Netanyahu: İzin Verdirmeyeceğiz

Netanyahu: İzin Verdirmeyeceğiz

İşgalci İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın Rahmet Kapısı ile ilgili, “Rahmet Kapısı’nın açık kalmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Erdan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İsrail yönetimi Tapınak Tepesi’nde (Mescid-i Aksa) yeni düzenlemeye müsaade etmeyecek ve Rahmet Kapısı’nın bulunduğu bölgede veya tepenin herhangi bölgesinde yeni mescidin kurulmasına izin vermeyecektir” dedi.

Rahmet Kapısı'nın açılması

İşgalci İsrail polisinin 2003 yılında kapattığı Rahmet Kapısı'nın 22 Şubat'ta Kudüs İslami Vakıflar Konseyi tarafından açılmasının ardından Harem-i Şerif ve çevresinde gerilim tırmandı.

İşgalci İsrail Başsavcılığı da olay üzerine Kudüs İslami Vakıflar Konseyi'ne Rahmet Kapısı'nı kapatması için bir hafta mühlet vermişti. Kudüs'teki İsrail Sulh Mahkemesi de salı günü İsrail Başsavcılığı'nın Rahmet Kapısı'nın kapatılmasına ilişkin verdiği mühletin bir hafta daha uzatılmasına karar vermişti.

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi ise daha önce yaptığı açıklamada, İsrail Başsavcılığı'nın kararını tanımayacaklarını belirterek, İsrail kanunlarının ya da mahkemelerinin Mescid-i Aksa üzerinde herhangi bir geçerliliğinin olamayacağını vurgulamıştı.