Netanyahu: İsrail kendini ‘Vahşi Hayvanlar’dan Korumalı

Netanyahu: İsrail kendini ‘Vahşi Hayvanlar’dan Korumalı

İsrail’in Ürdün sınırında güvenlik için örülen tel örgü inşaatlarını gezen Netanyahu “İsrail kendini vahşi hayvanlardan korumalı” dedi.

Ürdün sınırında 30 kilometrelik bir alanı kapsayacak tel örgü inşaatı gezisinde Netanyahu'ya IDF Genel Kurmay Başkanı Gadi Eizenkot, Güney Bölgesi Komutanı Eyal Zamir ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz eşlik etti.

Otuz kilometrelik sınır örgülerinin şimdiye kadar 5 kilometresinin tamamlandığı bildirildi. 

Netanyahu “Ürdün ve Mısır sınırına tel örgü çekilmesinin bizim için şöyle bir faydası var: buralardaki tel örgülerin bir ya da iki kilometre uzağına kadar tünel kazma işine girişebilecekleri meskûn bir alan yok” açıklamasında bulundu. 

Sınırlara çekilen tel örgüler hakkında Netanyahu ayrıca “Gazze'de durum böyle değil. Ayırma hatlarının yanında meskûn yerler bulunuyor. Buraya tel örgü çektiğimizde, altından tünel kazacaklarını da göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Modern dönemde ülkenin bölgelere ayrılmasının önemli olmadığını düşünenler Gazze'ye baksın” dedi. 

Kendimizi Vahşi Hayvanlardan Korumalıyız

İsrail Başbakanı Netanyahu İsrail'in etrafının tamamen tel örgülerle çevrilmesi gerektiğini söyledi. Kendisine “İstediğiniz bu mu, yani villanızı korumak?” diye soranlara “Evet. Cevabım bu” yanıtını verdiğini söyledi.

Netanyahu'nun tel örgüler hakkındaki şu açıklaması ise onun komşu ülkeleri hakkında bilinçaltında yatan düşünceyi göstermesi açısından oldukça önemli idi:

“Yaşadığımız bölgede kendimizi vahşi hayvanlara karşı korumalıyız”.

Netanyahu Ortadoğu'nun hal-i hazırdaki durumundan kendilerini korumak üzere İsrail'in etrafının tamamen tel örgü ile çevrilmesini birkaç yıllık bir planlama yaptıklarını açıkladı.