Netanyahu İran'ı Hedef Aldı

Netanyahu İran'ı Hedef Aldı

Ortadoğu'nun nükleer silah sahibi Siyonist rejim İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu iABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'le ortak basın toplantısında Tahran'ı hedef alan açıklamalar yaptı.

İran, uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sekteye uğratan Natanz nükleer tesisindeki sabotajdan işgalci rejim İsrail'i sorumlu tutarken, Ortadoğu'nun nükleer silah sahibi tek ülkesinin Başbakanı Benyamin Netanyahu ise ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'le ortak basın toplantısında Tahran'ı hedef alan açıklamalar yaptı.
 
ABD Başkanı Joe Biden'ın İran'la nükleer anlaşmaya geri dönmeye yönelik adımlarını baltalamaya yönelik hamleleri birbiri ardına yapan Netanyahu, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in ilk İsrail ziyaretinde Tahran'ı hedef aldı. Netanyahu, Austin ile ortak basın toplantısında, hafta sonundaki Natanz sabotajını resmen üstlenmeksizin, Tahran'ı suçladı.
 
* Ortadoğu'da İran'dan daha ciddi bir tehdit yok.
 
* İran, nükleer silah ve onları gönderecek füzeleri elde etme emelinden asla vazgeçmedi ve İsrail'in imha edilmesi çağrısını hiç durdurmadı.
 
* İsrail Başbakanı olarak, İran'ın İsrail'i yok etmeye yönelik soykırımsal hedefini gerçekleştirmek için nükleer kapasiteye sahip olmasına asla izin vermeyeceğim.
 
* İsrail, İran saldırganlığına karşı kendisini savunmaya devam edecek.
 
Natanz sabotajından Siyonist rejim İsrail'i sorumlu tutan açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise "İntikamını alacağız" ifadesini kullanmıştı.
 
Netanyahu esti-gürledi
 
Siyonist rejim İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran’ı ‘Ortadoğu’daki en büyük tehdit’ olarak nitelendirerek, nükleer silah arayışından asla vazgeçmeyen İran’ın bunu elde etmesine asla izin vermeyeceğini vurguladı.
 
Netanyahu, İsrail ziyaretinde bulunan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile düzenlediği ortak basın açıklamasında, İran’ın İsrail’in Natanz Nükleer Tesisi’ni sabote ettiği yönündeki suçlaması hakkında ise yorum yapmadı.
 
Başbakan Netanyahu, “İran, nükleer silah üretme ve onları gönderecek füzeler yapma çabasından hiçbir zaman vazgeçmedi. İsrail Başbakanı olarak, İran’ın İsrail’i yok etmeye yönelik soykırım hedefini gerçekleştirmek için nükleer kapasiteye sahip olmasına asla izin vermeyeceğim” dedi.
 
Fakat bunu söyleyen Netanyahu işgalci bir rejim olan İsrail’in başbakanı ve Siyonist rejim İsrail Ortadoğu’da resmen nükleer silaha sahip olan tek ülke. İşgalci rejim İsrail Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile ortaklık yapmazken, İran enerji kurumu ile ortaklık yapıyor, uluslararası anlaşmalara uyuyor ve nükleer tesisleri de denetleme altında.
 
İran, Natanz’daki uranyum zenginleştirme tesisini hedef alan saldırının arkasında Siyonist işgalci rejim İsrail’in olduğunu açıklayarak, intikam sözü vermişti.(İsrail Post)