Netanyahu  İran Bizim için En Büyük Tehdit

Netanyahu İran Bizim için En Büyük Tehdit

İtalya Başbakanı Renzi, Netanyahu'yu ağırlarken İsrail'i her zaman destekleyeceklerini söyledi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İsrailli mevkidaşı Benyamin Netanyahu’yu ağırladığı toplantıda ülkesinin, ‘terörizme karşı’ İsrail'in yanında olduğunu söyledi.

İtalya’da temaslarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu memleketi Floransa’da ağırlayan Renzi, görüşmeden önce yapılan ortak basın açıklamasında, terörizm karşısında İtalya’nın İsrail’e desteğini dile getirerek “İtalya, tüm bölgeye barış getirmek için terörizme karşı İsrail’in yanında. Buna herkesin bağlılığı gerekir. Büyük bir kültür tarihinin çocukları oluşumuz ve ortak değerlerimiz, özellikle de Akdeniz ve Ortadoğu’da barışı korumada, terörizme karşı birlikte mücadele etmede, barbarlığın her türlü haline karşı bizi birleştiriyor” diye konuştu.

Netanyahu da İtalya ile ülkesi arasındaki ilişkilerin, bilimsel araştırma ve tarım alanında genişletilmesi halinde bunun, terörle mücadelelerine de yardımcı olacağını belirtti.

Bölgelerindeki tek tehlikenin IŞİD olmadığına işaret eden Netanyahu, “Medeniyet, dünyayı ele geçirmek isteyen IŞİD tarafından kuşatılmış vaziyette. Aynı zamanda bir başka tehdit daha var: o da İran İslam Cumhuriyeti” ifadesini kullandı.

İran’ın nükleer programının barışçıl değil, askeri amaçlı olduğunu savunan Netanyahu, “İran’dan gelen tehlike, gelecek için en büyük tehlike” dedi.

Netanyahu, İran ile geçen temmuz ayında varılan nükleer anlaşmanın bu ülkenin askeri amaçlarını koruduğunu ileri sürdü.

“Gelecekte nükleer tehdidiyle yüzleşmek zor olacak” diyen Netanyahu, bunun dünya ve Kuzey Afrika için bir tehdit olacağını, çocuklarını ileride barış ve güven dolu bir dünyada görmek istediklerini kaydetti.

İki liderin basın toplantısını izlemeye gelen gazetecileri İsrailli güvenlik güçlerinin kontrolden geçirmesi dikkati çekti.