Netanyahu: Hamas'la Uzun Süreli bir Savaşın İçindeyiz ​

Netanyahu: Hamas'la Uzun Süreli bir Savaşın İçindeyiz ​

Sderot Yahudi Yerleşkesi'ni ziyaret eden Netanyahu, “Hamas'la uzun süreli bir savaşın içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Siynist rejim başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal rejiminin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile uzun süreli bir çatışmanın içinde olduğunu söyledi. 


İşgal rejimi televizyonu 7'nci kanalının aktardığına göre Netanyahu, "Tünelleri engellemek için duvar inşa ettiğimiz ve surlara toplu saldırıları önlemeyi başardığımız gibi şimdi de orduya yangın çıkarıcı balonların ve uçurtmaların yol açtığı korkuyu sona erdirmesi emrini verdik" dedi. 


Netanyahu'nun bu açıklamaları bugün (16 Temmuz Pazartesi) Sderot Yahudi Yerleşkesi'nde yaptığı ve ziyareti sırasında ayrıca Gazze Şeridi sınırına yakın Yahudi yerleşkelerinin yöneticileriyle görüştüğü bildirildi. 


Karşılıklı saldırıların yapıldığını ve olayın tek bir saldırıyla bitmediğini belirten Netanyahu, Hamas ile uzun süreli bir savaş içinde olduklarını bildiklerini dile getirdi. Netanyahu, yüzyıldır teröre karşı mücadele verdiklerini ve güçlü bir şekilde savaştıklarını öne sürerek, "İslami terör" ile Yahudi devletini ayıran sınır çizgisinde durduklarını ve teröre karşı savaşı mutlaka kazanacaklarını söyledi. 


İşgal ordusuna yangın çıkarıcı balonları ve uçurtmaları durdurması talimatı verdiğini kaydeden Netanyahu, yangın çıkarıcı balonların ve uçurtmaların ateşkes harici tutulamayacağını belirtti. İsrail Başbakanı, "Benim söylediğimi anlamazlarsa ordunun söylediğini anlarlar" dedi.

 

Kaynak : Fiem