Netanyahu: "Halid Meşal, Nefreti Öven Bir Terörist"

Netanyahu: "Halid Meşal, Nefreti Öven Bir Terörist"

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i "nefreti öven terörist" olarak nitelendirirken, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın açıklamalarını överek, önemli açıklamalar olduğunu ve takdir

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i "nefreti öven terörist" olarak nitelendirirken, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın açıklamalarını överek, önemli açıklamalar olduğunu ve takdir ettiğini söyledi.

Netanyahu, bugün (24 Haziran Salı) Romanya Başbakanı'yla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Meşal dünkü konuşmasında okuldan evlerine dönmekte olan masum İsraillilerin kaçırılmasını savundu ve bir kez daha Hamas'ın İsrail'e karşı savaşa devam ettiğini gösterdi" dedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a seslenerek, "Başkan Abbas nefreti öven bu tür teröristlerle nasıl ittifak kurabiliyor?" diyen Netanyahu, Abbas'ın açıklamalarının önemli olduğunu fakat savaş ve barış konularında söylediklerinde samimi ise Hamas'la uzlaşıyı bozması gerektiğini söyledi.

Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, dün akşam El-Cezire kanalında yaptığı açıklamada, 12 gün önce El-Halil yakınlarında üç işgal askerinin kaçırılmasıyla ilgili bilgilerinin olmadığını belirterek, "Kim kaçırdıysa ellerine sağlık" demişti.

Mahmud Abbas ise Cidde'deki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dışişleri bakanları toplantısında yaptığı açıklamada, işgal askerlerinin bulunması için Filistin Yönetimi'nin işgal güçleriyle işbirliği yaptığını söylemişti.