Netanyahu, Ensarullah Korkusuyla BAE Ziyaretini İptal Etti

Netanyahu, Ensarullah Korkusuyla BAE Ziyaretini İptal Etti

Terör rejimi İsrail Başbakanı, Ensarullah'ın roket saldırıları korkusuyla BAE'ye yaptığı ziyareti iptal ettiğini söyledi.

 

Irkçı rejim İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Pazar günü Channel 13 televizyonuna verdiği röportajda, Ürdün'ün geçen hafta hava sahasını uçağına geçici olarak kapattığını ve BAE'ye gitmek için yalnızca Arabistan hava sahasının kaldığını söyledi.

Netanyahu, Suudi güçlerin Yemen'deki saldırılarına tepki amacıyla Yemen güçlerinin roket saldırısına zımnen atıfta bulunarak, geçen hafta Suudi hava sahasında sorunlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Habere göre,  Netanyahu, Suudi Arabistan'ın hava sorununun ne olduğunu bildirmezken uçağının Yemen Ensarullah güçlerinin füzesinin hedefi olup olmadığını da söylemedi.

Netanyahu'nun geçtiğimiz Perşembe günü Ebu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile görüşmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmesi planlanmıştı.

Aynı zamanda Ensarullah güçleri ve Yemen ordusu, Suudi Arabistan'ın devam eden saldırganlığına tepki olarak petrol limanlarından birine roket ve insansız hava araçlarıyla saldırmış ve Cidde Uluslararası Havalimanı'na uçuşları durdurmuştu.