Netanyahu  Büyük  Şok Yaşıyor

Netanyahu Büyük Şok Yaşıyor

Avrupa turu kapsamında İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya gelen Netanyahu, May'den de istediği yanıtı alamadı ve bir şok daha yaşadı

Netanyahu Avrupa turunun üçüncü ayağında İngiltere'de ülkenin Başbakanı Theresa May ile bir araya geldi.

May, Netanyahu'ya Gazze'de Filistinlilerin öldürülmesinden dolayı duyduğu endişeye ifade ederek durumun gittikçe kötüleştiğini söyledi.

İngiltere'nin işgaci israil'in kendini savunma hakkını tanıdığını söyleyen May, Gazze'deki durumun hafifletilmesinin ve iki devletli çözüm için müzakerelerin yeniden başlatılmasının önemli olduğunu söyledi. Netanyahu ise, şiddetin en büyük sorumlusunun Hamas olduğunu öne sürdü. Hamas'ın asıl amacının israil'i yok etmek olduğunu söyleyen Netanyahu, gösterilerin barışçıl olmadığını iddia etti. Netanyahu, ölümleri azaltmak ve israil'i korumak için her şeyi yaptıklarını söyledi.
Netanyahu Avrupa turundan eli boş döndü

İngiltere, Fransa ve Almanya'yı Kudüs ve İran'la imzalanan nükleer anlaşma konusunda Avrupa turuna çıkan Netanyahu, burada da umduğunu bulamadı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'de nükleer anlaşma konusunda istediği desteği alamayan Netanyahu, Theresa May'in Gazze tepkisiyle 3. kez yanılgıya uğradı.