Netanyahu: Bunun Olması Utanç Verici

Netanyahu: Bunun Olması Utanç Verici

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ile nükleer müzakelerelin devam etmesinin utanç verici olduğunu söyledi.

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun 'İran'ın nükleer programının askeri boyutunu gizlediğine' dair raporuna rağmen, müzakerelerin devam etmesi utanç vericidir" dedi.
Netanyahu, bakanlar kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, kabinenin bugün İsrail'in çevresindeki güvenliğe ilişkin gelişmeler konusunda bilgilendirileceğini belirterek, "Bunların başında, İran'ın İsrail sınırlarına ayak basmaya yönelik artan girişimleri ve nükleer faaliyetleri geliyor" diye konuştu.
"İran'ın kuzeyde Hizbullah'ı ve güneyde Hamas'ı kullanmasının yanı sıra, aynı zamanda direk kontrollerinde olan binlerce Hizbullah militanıyla Golan Tepeleri'nde de yeni bir cephe açmaya çalışıyorlar" diyen Netanyahu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gerçek şu ki İran sınır tanımayan ölümcül terör faaliyetlerini sürdürmektedir. Ne yazık ki bu durum, uluslararası camiayı İran ile nükleer müzakereleri sürdürmekten alıkoymamaktadır. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun 'İran'ın nükleer programının askeri boyutunu gizlediğine" dair raporuna rağmen, müzakerelerin devam etmesi utanç vericidir. Müzakereler sadece devam etmekle kalmamakta aynı zamanda önümüzdeki ay veya haftalarda bir anlaşmaya varılması muhtemel gözükmektedir."
Netanyahu, önümüzdeki ayın İran ve diğer ülkeler arasındaki nükleer müzakereler için kritik bir öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, "İran ile olası bir anlaşma İsrail'in varlığını tehdit etmektedir. Bu nedenle önümüzdeki hafta ABD'ye gideceğim ve Kongre'de bu durumu açıklayacağım" ifadelerini kullandı.
İran ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasında yürütülen müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı.