Netanyahu: Araplar Artık Düşman Değil

Netanyahu: Araplar Artık Düşman Değil

Siyonist Rejim Başbakanı, Trump’ın Amerika’nın Nükleer Anlaşmadan çıkması yönündeki eyleminin sadece Kudüs’te değil, bütün Arap başkentlerinde takdirle karşılandığını söyledi.

Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika’nın Fox News kanalına verdiği röportajda Trump’ın Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması kararını bir kez daha takdir etti.

Netanyahu röportajda, nükleer anlaşmanın İran’a nükleer alanda birçok ayrıcalık verildiği taktirde onların iyi insanlar olacağı ihtimaline dayalı olduğunu ve artık hem kendi ülkesinde hem de Ortadoğu’daki çeşitli ülkelerde halkını bastırmayan bir rejim olmayacağını iddia etti.

Siyonist Rejim Başbakanı iddialarının devamında şu ifadelerde bulundu: "Nükleer Anlaşma ile milyarlarca dolar onların cebine doldu ve onlar iyi insanlar olacakları yerde, Yemen’de, Irak’ta ve şimdi de Suriye’de saldırıda bulunuyorlar. İranlılar nükleer anlaşmadan kazandıkları paralarla Ortadoğu’yu fethetmek istiyorlar. Amerika Başkanı Trump’ın yaptığı şeyin ilk aşamada İran’ın para makinasını yok etmek olduğunu düşünüyorum."

Netanyahu, Trump’ın Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması kararına verilen tepkileri şu şekilde nitelendirdi: "Ortadoğu’da herkes bu kararı takdir ediyor. Ben Avrupa ülkelerinden ya da İran’ın füzelerinin hedefi olmayan ülkelerden bahsetmiyorum. Ben, Kudüs, Riyad ve Ortadoğu’da diğer bölgeler gibi füzelerin hedefi olan ülkelerden bahsediyorum.

Trump büyük bir iş gerçekleştirdi. Çünkü O İran’a, 'Artık para alamazsın ve artık atom bombası üretemezsin" dedi.

Siyonist Rejim Başbakanı nükleer anlaşmayı eleştirerek şu iddialarda bulundu: "Bu anlaşma devam ederse, İran nükleer cephanelik elde etmenin çeşitli yollarını garanti edecektir. Herkes bu anlaşmanın korunması gerektiğini, çünkü bu anlaşmanın İran’ın atom bombası elde etmesini engellediğini söylüyor. Oysa ki durum böyle değil. Bu anlaşma İran’ın atom bombası elde etmesini garanti ediyor.

Bu anlaşmadan çıkılmalıdır. Nükleer anlaşmanın merkezinde İran’ın, atom bombası yapımının önemli bir bölümü olan uranyum zenginleştirmesi yapamayacağı söyleniyor ama İran yedi yıl boyunca, bir bomba için uranyum zenginleştirmiyor aksine yüzlerce bomba zenginleştiriyor ve bu bir deliliktir."

Siyonist Rejim Başbakanı, bazı Arap ülkelerinin Siyonist Rejimle yakınlığını şu şekilde nitelendirdi: "Birçok Arap ülkesinde bakışların değiştiğine şahit oluyorsunuz. İsrail artık onlar için bir düşman değil, kaçınılmaz bir müttefiktir. Çünkü ortak bir tehditleri bulunmaktadır ve bu tehdit de İran’dır. Arapların birçoğunun İsrail ile ilişkisi büyük ölçüde değişmiştir ve biz İran’ı engellemek için birleştik ve Amerika Başkanı Trump’ın İran’ı engellediği bu konuda görüş birliğine sahibiz ve bu eylem, sadece Kudüs’te değil, bütün Arap başkentlerinde takdirle karşılanmıştır."