Netanyahu Afrika'ya  Silah Satacak

Netanyahu Afrika'ya Silah Satacak

Siyonist İsrail Başbakanı’nın Kenya ve Uganda gibi birçok Afrika ülkesini ziyaret edeceği bildirildi.

Birçok uzman İsrail’in Afrika ziyaretlerini Siyonist rejimin Afrika ülkelerine yönelik artan silah satışları ile alakalı olarak görmekte.

30 yılın ardından Binyamin Netanyahu’nun ilk kez doğu Afrika ülkelerini ziyaret ettiği belirtilirken ziyaretlerin ikili ilişkileri canlandırmak ve korumak amacıyla gerçekleştirildiği açıklandı. Ancak ziyarete dair yapılan analiz ve yorumlarda; Siyonist İsrail rejiminin, Afrika ülkelerine yönelik silah satışını artırmak istediği kaydedildi.

Ziyaretlere ilişkin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu; “Afrika ile ilişkimizde önemli adımlar atmayı başarabildik ve dünyayı terör tehlikesine karşı savunmak için bu adımlar özel bir öneme sahiptir” ifadelerini kullandı.

Binyamin Netanyahu’nun sözlerini değerlendiren birçok analist ve gazeteci, İsrail’in terör hakkında konuşacak son ülke olduğunu belirterek Afrika ziyaretini kınadıklarını bildirdiler.

Ugandalı siyasetçi ve analist Cansun Semakanda, İsrail Başbakanı’nın hangi yüzle Afrika’yı ziyarete geldiğini belirterek; “Siyonist İsrail rejimi terör hakkında konuşacak son ülkedir. Filistin’de bu rejimin ahlaksız saldırılarını hepimiz şahidiz” açıklamasını yaptı.

Ayrıca 2012 ve 2013 yıllarında İsrail’in Afrika’ya gönderdiği silah sevkiyatının iki kat arttığı belirtilirken 2014 yılı ile birlikte bu oranın %40’a ulaştığına işaret edildi. Diğer bir hassas noktanın ise bu silah sevkiyatlarının Uganda hükumetine ya da ülke içerisinde ki muhalif gruplara gönderildiğine dair herhangi bir bilginin olmaması olduğu belirtildi.

Bu anlamda analist Nicolas Upu; “Uzun zamandır İsrail ile Uganda arasında Somalili ve Cibutili mülteciler üzerinden silah takası yapılmaktadır” açıklamasını yaptı.

Aynı zamanda Uluslararası Stockholm Barış Kurumu Siyonist İsrail rejiminin emekli ordu mensupları ve siviller üzerinden silah satışı gerçekleştirdiği ancak bu zamana kadar ki gerçekleşen silah sevkiyatları ile alakalı herhangi bir rapor ve belge kendilerine sunulmadığını belirtti.

Birçok uzaman ve analist ise Afrika’daki karışıklık ve kaosun Siyonist İsrail rejiminin Afrika’ya müdahalesi nedeniyle yaşandığına işaret ederek; “Dünya İsrail rejiminin Afrika’ya gönderdiği silahlardan habersiz ve bu silahlar Boko Haram gibi terör örgütlerinin eline geçmektedir” ifadeleri kullanıldı.