Netanyahu ABD'ye Cevap Verdi

Netanyahu ABD'ye Cevap Verdi

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'den kendisine gelen tepkiye cevap verdi: Her yola başvurmak benim görevim.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 5+1 grubunun İran'la yürüttüğü nükleer müzakereleri eleştirerek, "Olgunlaştırılmaya çalışılan anlaşma ortaya koyuyor ki, bu adanmışlıklarından vazgeçmiş durumdalar" dedi.

ABD'YE İLGİNÇ MESAJ: HER YOLA BAŞVURURUM

Netanyahu, ABD Kongresi'nde yapacağı konuşmaya yönelik eleştirilere de değindiği açıklamasında, "Beyaz Saray ve ABD Başkanı'na saygı duyuyorum fakat İsrail'in var olup olmayacağını etkileyecek olan böylesi kritik bir konuda (İran'ın nükleer faaliyetleri) her yolabaşvurmak benim görevimdir" ifadelerini kullandı.                                                                              www.tevhidhaber.com

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasında yürütülen ve 24 Kasım 2014'te Viyana'da yapılan nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı.

Son olarak geçtiğimiz Pazartesi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif, İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya gelmiş, 5+1 ülkeleri ve İran arasındaki müzakerelerin bir sonraki turunun 2 Mart'ta yine İsviçre'de yapılacağı açıklanmıştı.