Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Nereden nereye!..

Neuzubillahiminessiyase”den devleti ele geçirme operasyonuna..

Bilmediğiniz şeyin peşine düşmeyecektiniz..

Merak ediyorum, Fuller nasıl bu adama güvendi de böyle büyük bir işe kalkıştı.. Oysa Gülen de bu başarı için Fuller’in desteğine güveniyor olmalıydı.

Özgül ağırlığı dedikleri şeyin arkasında İsrail, ABD ve batı vardı.. Bunların desteğini alan bir grubun başarısız olması, onlara göre hayal bile edilemezdi..

Çeyrek asır geçti bu senaryonun üzerinden, on milyarlarca dolar harcandı..Pahalı ve büyük bir proje idi.. Ülkelerin sınırları, rejimleri, iktidar yapıları değiştirilecekti.. Asrın projesi idi bu proje. Ama bitti. Hem de tam nirvananoktasına ulaşmışken..

Paralel devlet de paralel din de, paralel media ve paralel örgütleri ile bir anda berhava oldu.. Birileri anlamak, kabul etmek istemese de bu iş bitti ve bunun geri dönüşü de yok.

Bu paralel yapı dediğiniz yapının Türkiye içindeki ayağında iç içe 3 halka var. Merkezde kripto bir takım.. Sayıları %3 bile değil.. Onun dışında profesyoneller var.. gibi.. Para alanlar ve parayı yönetenler.. Bu yapıda kendi içinde merkezden dışarıya doğru basamaklar oluşturuyor..

Bu yapıdakilerin yani beyaz yakalı profesyonellerin %75’inin yüzü cemaate dönük.. %25’i ise merkeze doğru ilerlemek isteyenlerden oluşuyor.. En dış halkadakilerin oranı %85 gibi. Bunun %80’inin yüzü cemaate dönükken, merkeze yaklaştıkça bu oran tersine dönüyor.. Yüzü kriptolara yönelik olan, kariyer yapmak isteyenler aslında merkezdekilerden daha atak ve tabii daha tehlikeli.. Kullanılmaya çok daha müsait.. İhtirası aklından büyük kişiler bunlar.. Ama şimdilerde akılları büyük ölçüde karışmış durumda..

Bu profesyoneller içinde kazan / kazan formülü ile iş yapan işadamları da var..

Çünki dün merkeze doğru yürümek, manevi bir yükseliş, büyük bir saygınlık, kariyer ve güç demekti.. Şimdi tam tersi. Onun için merkeze yürüyüş durdu. 

Çekirdek kadro tamamen politik. Profesyoneller sivil toplum ruhu ile, biraz kariyer, biraz manevi, biraz da profesyonel bir ruhla hareket ediyorlar., 

Dış halka; ki bu yapının %85’ini oluşturuyor, onlar daha çok manevi motivasyonla hareket ediyorlar. Erkekler yapının sütunları gibi dursa da kadınlar duygusal bir bağla bağlılar.. Gençleri daha çok anneleri üzerinden harekete katılmaya yönlendiriyorlar..

Esnaf-Bürokrat, İşadamı-Politikacı karması bir yapı sözkonusu..

Gizlilik yanında esoterik bir gizem sözkonusu. Hayatlarında dinle gizlenmiş bir kehanetin büyük rolü var.. Takiye ve Gizlilik hareketin en büyük özelliği.. Kendilerini ilahi bir misyonun aracı olarak görüyorlar.Mehdiyet onların birliğinde içkin. Liderleri ise ilahi atifetlerle bezenmiş meziyetlere sahip nübüvvet misyonu ile açıklanacak mukaddes bir şahsiyet olarak ortaya çıkıyor.. Onun için eleştirilemez, tartışılamazla yüs’el konumda biri..

Her fırsatta demokrasiden ve özgürlüklerden söz ediyorlar ama, katı bir hiyerarşinin hüküm sürdüğü monarşik, Tiranik bir yapı sözkonusu..Hoşgörü ve diyalog işin kandırmacası.. Bırakın diğer İslami grublarlaistişare ve şûrayı, kendi düşünce yapılarına en yakın risale-i Nur grubları ile bile iyi bir ilişkileri yok.. İzole, kalabalıklar içinde yalnız yaşıyorlar. Abi ve ablalara bırakın itirazı, şüphe duysalar, ilahi bir ceza ile, şefkat tokatıile tedip edileceklerinden korkuyorlar.. Herkes izleniyor, dinleniyor, temasları, dersleri takip ediliyor. Tam bir gözaltı hali..

Tabii bu sempatizanlar için değil, sorumluluk üstlenenler için geçerli.. Merkeze doğru ilerledikçe bu hali olağan görmeye başlıyorlar.. Kurbağa haşlaması hali.. Bir noktaya gelince artık geri dönüşü olmayan bir sürece giriyorlar.. Akıllar kirada, gözde at gözlüğü ve zaten önünüzde tek bir istikamet var, belli bir labirentin içinde ilerlemek zorundasınız..

Aslında Haşhaşi benzetmesi bundan dolayı uygun düşüyor sanki.. Bu durum bütün katı kuralları olan, gizlilik taşıyan  örgütsel disiplinlerde böyledir. Birtakım tarikatlarda da durum farklı değil.. Bu yapıda hemTarikat hem örgüt disiplini sözkonusu..

Şimdi gelinen noktada şöyle bir durum var.. Çıkış yolları kapalı. İleri de gidemiyorlar, geri de.. Çünki dışarıya çıkarlarsa suçlanmaktan, tüm kazanımlarını kaybetmekten korkuyorlar. Bir de yeni bir paralel dinedinmişlerdi. O kutsallarını da kaybetme korkusu var.. Tek çare dayanışma gibi gözüküyor.. Geri dönüş yolunun tehlikeli bir macera olacağını düşünüyorlar.. Ya da eski dostları, aile çevresi ve abi ve ablaları tarafındanhain damgası ile damgalanmak riski de var.. Hem de manevi bir kayıp, hatta manevi bir ceza korkusu da var..

Dahası, eğer o yapıdan kopma eğiliminin dillendirecek olurlarsa, nasıl bir durumla karşılaşacaklarından da emin değiller. Bir anda her şey aleyhlerine dönebilir. İşlerinden olabilirler, birtakım gizli kapaklı işler sebebi ile suçlanabilirler.. Eğer sınav sorularının cevabını alanlardansa bu deşifre edilebilir.. Bu korkuları yaşıyorlar..

Bugün o %85’den geriye %70 kalmış gibi gözüküyor. Diğerlerinin örgüt bağları zayıflamış durumda.. İlk ayrılanlar, daha çok kariyer ve iş arayışı ile gelenler.. O yüzde 70’in yarıdan fazlası toplantılara katılmıyor ve daha mesafeli davranıyorlar.. Olup bitenlere bir anlam veremiyorlar. Vazgeçmiş değiller ama ciddi bir şekilde akılları karışmış ve bunlar daha çok dış halkalardaki kişiler.. Ve bu erime hız kazanıyor ve sayısal olarak giderek artıyor.. Bunlardan -15’i yine burada kalacak gibi.. Tabii, her şey biraz daGülen’in akıbetine bağlı. Kripto yapı dağıtılabilirse, hareket tamamen tasfiye olmasa da büyük ölçüde tasfiye olur.. Bir de eğer bu yapı ABD ve örgütlü oldukları diğer ülkelerde de siyasi ve hukuki, mali ve idari koğuşturmalara tabi olursa, yine dağılma süreci hızlanabilir.. Şimdilik görünen hareketin büyük bir yara aldığı ve artık yeniden toplarlanıp yola devam etmesinin mümkün olmadığı yönünde.. Kripto çökerse ana fay hattı da çökmüş olur.. Bugün yavaş gelişen süreç, yarın ani bir kırılma ile tavan yapabilir..

Göreceksiniz, gelecek günler, onlar için geçen günleri aratacak. Selâm ve dua ile..

NOT: A. Karslı’ya dayandırılarak basında bana atfen kullanılan sözlerin aslını esasen okurlarım ve dinleyenlerim daha önce yazıp konuştuklarımdan bilmekle birlikte yarın, paralel soruşturmayla ilgili bir ayrıntı ile birlikte yarın bir kez daha yazmak durumundayım..

yeniakit

Bu yazı toplam 800 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar