Nerede Oy Kullanacağım? (1 Kasım 2015)

Nerede Oy Kullanacağım? (1 Kasım 2015)

1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleşecek olan 26. Dönem Milletvekili seçimleri için seçmenler Türkiye’nin dört bir yanında sandık başına gidecek. Peki 1 Kasım’da nerede oy kullanacaksınız?

ürkiye’nin dört bir yanında kurulacak olan sandıklarda seçmenler, 1 Kasım 2015 Pazar günü 26. Dönem Milletvekili seçimleri için sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu, seçmenlerin nerede oy kullanacaklarını ise açıkladı. Oy verme işlemlerini nerede gerçekleştireceklerini merak eden seçmenler YSK’nın resmi internet üzerinde yer alan “Yurt İçi Seçmen Sorgulama” sayfasından hangi sandıklarda oy kullanabileceklerini öğrenebilecekler.

 

OY KULLANACAĞINIZ SANDIĞI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ»

 

YSK seçmenlerin nerede oy kullanacaklarını açıkladı

1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleşecek olan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde nerede oy kullanacaklarını öğrenmek isteyen seçmenler YSK’nın resmi internet adresini ziyaret ederek bilgilere erişebiliyor. Oy kullanacağınız yeri öğrenmek için YSK’nın resmi internet sitesinde yer alan “Nüfusa kayıtlı olduğu il”, “TC Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmek gerekiyor.

Oy kullanma yerleri Çağrı Merkezi’nden de öğrenilebilecek

YSK’nın seçmenler için oluşturduğu 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren Çağrı Merkezi üzerinden de hem Türkiye’de hem de yurt dışında oy kullanacak vatandaşlar hangi sandıklarda oy kullanacaklarını öğrenebiliyor. Bunun için yurt içinde oy kullanacak olan vatandaşlar herhangi bir sorunda “444 99 75” numaralı Çağrı Merkezi’ne ulaşabilirken,  yurt dışında oy kullanacak seçmenlerin ise “+90 444 99 75” numaralı telefonu araması yeterli olacak.