Nemr'in İdamı Amerika'da da Protesto Edildi!

Nemr'in İdamı Amerika'da da Protesto Edildi!

Arabistanlı İslam Alimi Ayetullah Bakır Nemr'in Suudi rejimi tarafından idam edilmesi, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Suudi rejiminin İslam alimi Ayetullah Bakır Nemr'i idam etmesi Amerika'da da tepki çekti.

Merkezi Washington'da bulunan Irak ve Körfez ülkelerine ait sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bir araya geldiği protesto gösterisine, savaş karşıtı eylemleriyle tanınan Code Pink adlı grup da destek verdi.

Suudi rejimine karşı pankartlar açan ve sloganlar atan göstericiler, Suudi Arabistan kraliyet ailesinin yaptıklarından dolayı uluslararası mahkemede yargılanması gerektiğini savundu.

'CENAZESİNİ İSTİYORUZ'

İran asıllı Amr Ziyad adlı gösterici, Suudi Arabistan'ın "Şii halka karşı muamelesiyle bölgede şiddeti teşvik ettiğini" belirterek, "idam edilen şeyhin cenazesini istiyoruz" dedi.

Suudi Arabistan yönetimi, Cumartesi günü aralarında Ayetullah Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuştu. İran'ın Nemr'in idamına tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti. Suudi arabistan bu olayları bahane ederek İran ile olan diplomatik ilişkilerine son verdiğini açıklamıştı.

Dünyanın her tarafında Müslümanlar, Ayetullah Nemr'in idam edilmesini protesto eden gösteriler yapıyor.