Neçirvan Barzani Türkiye'ye geliyor

Neçirvan Barzani Türkiye'ye geliyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’nin, Başbakan Recep Tayyip Erodoğan’ın daveti üzerine yarın Türkiye’ye geleceği bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’nin, Başbakan Recep Tayyip Erodoğan’ın daveti üzerine yarın Türkiye’ye geleceği bildirildi.

IKBY diplomatik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Barzani, yarın özel uçağıyla Türkiye’ye giderek, Başbakan Erdoğan ile bir araya gelecek. Görüşmede, Irak’ta, IŞİD örgütünün Musul'u ele geçirmesiyle başlayan gelişmeler ve gelinen son durum ele alınacak. Irak'ta yaşanan krizin çözümü için yapılması gerekenler konusunda iki lider, görüş alışverişinde bulunacak.

Barzani, verdiği bir demeçte, Türkiye'nin Irak'taki girişimlerini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumunu çok değerli bulduklarını ifade etmişti.

Başkent Tahran'da 16 Haziran'da resmi temaslarda bulunan Barzani, İranlı yetkililerle, Irak'ta yaşanan çatışmaları, terör saldırılarını ve merkezi Bağdat hükümetine nasıl yardımcı olacakları konuları üzerinde müzakerelerde bulunmuştu.