Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ne varlığa sevinirim...

CHP’li vekil seçim vaadlerinde ezanı susturmaktan, İmam-Hatipleri kapatmaktan söz etmiş.. CHP bu.. İnsan şunu anlamıyor, CHP bu iken bizimkilerin orada işi ne? Hani, “ayağımıza taş atsalar  yolumuza diken dökseler, arkamızdan küfretseler de Taife gidiyoruz, hakkı anlatmaya” deseler anlayacağım. 

CHP’lileri anlasam da, bizimkileri anlayamıyorum bazan.. Paralelcileri anlamakta zorlanıyorum.. Ayrıca tek bir paralel yapı yok ki.. Aynı anlayış ve ruh hali içinde o kadar çok kendine cemaaat diyen topluluk var ki! Çıkarları sözkonusu olduğunda, damarlarına bastın mı, ipler kopuyor.. İnsanların 2. yüzleri ortaya çıkıyor, bir anda kimlik ve kişilik değiştiriyorlar, adeta şeytanlaşıyorlar..

Din büyüklerimizi İlah ve Rab edinmeyelim, aklımızı kiraya vermeyelim.. Sonra Kalkancılara mürit yaparlar adamı. Şeytan bizi Allah’la aldatmasın sakın.

Tarikatlarımızın, İmam Hatiplerin, ilahiyatların dışı CHP’lileri yakıyor, içi beni.. Birkaç gündür, Marmara İlahiyatla ilgili arkadaşlar gelip gidiyorlar da, ilahiyatlarda bunlar oluyorsa, başka yerlerde neler olmaz ki.. İmam, önder böyle yapıyorsa, cemaat her haltı yer..

Benim işim övünmek ya da dövünmek değil.. Böyle düşünmeliyiz belki de.. Bu işler dün böyleydi, bugün de böyle, Mehdi, Mesih gelse de, gelemese de bu işler böyle olacak.. Biri gelip bizi kurtarmayacak.. Her zaman kurtuluşa çağıran birileri de olacak.. Olmasa ne yazar.. Hz. İbrahim kimi örnek aldı, önder kabul etti.. Peki söyleyin, Yakub aleyhisselam neden çocuklarını kurtaramadı.. Hz. İbrahim “güzel örnek”ti ama neden babasını kurtaramadı.. Hz. Nuh oğlunu kurtarabildi mi?

Hz. Lut, Hz. İbrahim’in yeğeni idi.. Ama karısı iman etmedi. Peki Hz. Musa, Hz. Harun, Hz. Yuşa, Hz. Asiye Fiavun sarayında nasıl hidayete erdi..

İman ettik demekle yakamız bırakılıvermeyecek.. Miras paylaşılırken kimlikler ve kişilikler ortaya çıkıyor; parti, vakıf, oda, dernek kongrelerinde çıkıyor kişilikler ortaya. Akçeli işler, kadın, para, güç, iktidar, koltuk gibi menfaat sözkonusu olan konularda insanların öteki yüzleri çıkıyor ortaya.. Biz hep ötekilere bakarken kendi nefsimizde taht kuran şeytanı ıskalıyoruz sanki. Onları aleni olan günahlarının arkasına saklanıp, kendi günahlarımızı büyütmeye devam ediyoruz.

Şeytanın varlığı günah işlememizin bahanesi, gerekçesi olamaz. Suçlar artık alenileşti. Minareyi çalanlar günahlarına kılıf bulmak için dinlerini dönüştürmeye başladılar. Tek bir paralel yapı yok anlayacağınız. Bir sürü paralel din var artık. İnandığınız gibi yaşamayınca yaşadığınız gibi inanmaya başlıyorsunuz.. Hele bir hacca gidip, günahları sildirip, sonra yolsuzluklara kaldığınız yerden devam ediyorsanız, kendinizi kandırıyorsunuz demektir. Allah’ı da insanları da kandıramazsınız. O haccınız ya da yaptığınız hayırlar, kıldığınız namazlar, peşine takıldığınız hocaefendi de sizi kurtaramaz. Ne diyordu ayet, “vay o namaz kılanların haline ki!..”

Dışarıdan o kadar saldırı geliyor ki, kendi içimize dönüp bir arınma hamlesi başlatamıyoruz.. Her gün bir olay çıkıyor. Şimdi seçim var mesela.. AK Parti içindeki yerel vesayat odakları ile hesaplaşamıyorsunuz.. Çünki muhalefet kapıda bekliyor. Dertleri gerçeğin ortaya çıkması değil. Saldırmak için fırsat kolluyorlar.. Bir de bunlara bakınca insanlar, ölümü görüp hastalığa razı oluyor. Çünkü adamlar topyekûn saldırıyorlar.. Ama öte yandan bizimkilerin içinden bazılarını durduramayacak olursak varacakları yer orası. Çünki tam da onların ayak izlerinden ilerliyorlar. Bir de bizim içimizden de açlığı ve ihtirası ötekilerden daha az olmayan adamlar var.. Kimse görmüyor sanıyorlar. Hapur hupur yerken üstlerine başlarına da döküyorlar.. Sakın bunları, bunlara yardım edenleri, bunlara özenenleri, kıskananları Ankara’ya göndermeyin..

Hatırlayın, Hz. Ali’yi kim şehid etti. Ya da Hz. Osman’ı öldürmeye gelenler arasında kim vardı. Hz. Yusuf’u kuyuya atanlar kimlerdi.. Her namazda salatu selam getirdiğimiz Hz. İbrahim’in al’inden torununun evinde olmadı mı bunlar.. Kimin evi, yurdu, mekanı Hz. İbrahim’in evinden daha güvendedir, kimin şeyhi, Hz. İbrahim’in maneviyatından daha yüksektir!

Bütün bunlar bir imtihan! Sonuçta olup bitenleri, gören, duyan, bilen hüküm sahibi bir Allah var. Kiramen katibin her şeyi not ediyor. Günü geldiğinde hesap önümüze konulacak. Bugün kim ne yapıyorsa kendine yapıyor.. Ahiret yurduna hazırlık yapıyoruz bugün, yapıp yapmadıklarımızla, söyleyip söylemediklerimizden hesaba çekileceğiz. Ne olup bitene, varlığa sevinelim, ne yokluğa yerinelim. Sonuçta bize lazım olan Allah’ın rızasıdır. Allahım, bizi, hakkı hak, batılı batıl görüp, hakta toplananlardan eyle. Amin. Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar