Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Ne Olur, Sevindir Bizi Afganistan!

Ne olur ey Afganistan, sevindir bizi, hiç olmazsa bugünden sonra yüzümüzü güldür, kalbimizi ferahlat artık!

Biliyor musun ey Afganistan, kırk iki yıl önce Kızıl Sovyetlerin işgaliyle birlikte yeryüzündeki bütün Müslümanların yüreği yanmıştı, senin için ağlamıştı, eller senin için semaya açılmıştı. Seni tanımayan, seni konuşmayan, senden gelecek güzel haberlere yoğunlaşmayan bir tek Müslüman yoktu, hatta bütün bir dünyanın gündeminde sen vardın.

Ümmetin kalbi seninle birlikte atarken süper güç Sovyetlere karşı dünyanın en büyük destanını yazdın.

Yıkılmaz denilen Sovyetler Birliğini dağıtıverdin, indirdiğin darbeden sonra bir daha toparlanamadı, o koskoca Demirperde dağılıverdi.

Kâbe’de, Ravza’da ve yeryüzünün bütün mescidlerinde dualar hep senin içindi.

Dünyanın medar-ı iftiharı, Ümmetin gençliği için yegâne örnek olmuştun, Afgan cephesinin komutanları çocuklarımızın dillerinden düşmüyordu.

Artık Afganistan tarihinin en güzel günlerini yaşamaya başlayacak derken bir de ne görelim bir birinize düştünüz, ümmetin bayramı yarım kaldı.

Yıllarca süren iç savaşınızda Moskof katilinin öldürdüğünden çok daha fazla bir birinizi öldürdünüz.

Ve bütün bunlar yetmiyormuş gibi bu defa Amerikan kâfirinin işgal ve katliamı başladı, yeni icat ettiği bütün silahlarını sizin üzerinizde deniyordu.

Çocukların, kadınların, ihtiyarların üzerine ölüm yağıyordu. 

Bu arada cehenneme çevrilen Afganistan’dan kaçışlar da devam ediyordu, bu da bizim içimizi yakan bir başka acıydı.

Fakat bizim için asıl acı olan şey; zalim Amerika’nın katliamlarının yanı sıra sizin kendi aranızdaki bitmez tükenmez katliamlarınızdı.

Bu arada şunu da öğrendik ve iyi biliyoruz ki Afganistan hiçbir kâfire yâr olmaz. Her ne kadar sürüncemeye alsa da erinde geçinde Amerika da def olup gidecek, Mayısta olmasa Eylülde veya bir başka yakın tarihte çekilecek. Bundan sonra hangi şeytanlığı düşünüyor, o ayrı bir konu.

İşte bu noktada diyoruz ki; sevgili Afganistan, bu bir dönüm noktası olsun, Allah için şu ümmeti sevindirin! Yeter artık bunca yıl bir birlerinizi öldürdüğünüz, ülkenizi viraneye çevirdiğiniz!

Bunca işgalin yanı sıra hangi ülke böyle uzun bir iç savaşa dayanabilir?

Halkı Müslüman ülkelerin âlimleri, kanaat önderleri, siyasileri Afganistan için ayağa kalksın, mutlaka ve mutlaka şu kargaşaya bir son versin.

Bütün Müslümanlar şu mübarek günlerde ve gecelerde bunun için dua etsin.

Bu yazı toplam 504 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar