Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ne oldu şimdi?

ABD diyor ki, biz değil, Irak vurdu. Irak diyor ki, biz değil ABD vurdu..

Biri diyor ki, “konvoya ateş açıldı orada vuruldular.” Bir başkası diyor ki, “hayır karargahta vuruldular..” Biri diyor ki, “öldü”. Bir başkası diyor ki, “hayır ağır yaralı..” Bir başkası diyor ki, “Türk konsolosluğu da vuruldu”, Ankara diyor ki, “Hayır konsolosluk binamız vurulmadı”

Daha adamın kim olduğunu bile bilmiyoruz. Kim bu Bağdadi!? İslam savaşçısı mı, Amerikan ajanı mı, İsrail ajanı mı, İngiliz ajanı mı.. Yani “Sadık Britani” mi?

Yerine geçeceği söylenen kişi daha da ilginç bir kişiliğe sahip: Saddam Cemal.. Peki, hani daha önce IŞİD’in önemli isimleridiye tanıtılan Ebu Eymen el Iraki, Ebu Ahmet el Elvani, Ebu Abdurrahman el Bilavi, Hacı Bekir, Ebu Fatıma el Caheyşi gibi isimler nerede şimdi! Saddam Cemal nereden çıktı durup dururken..

İşin başından beri içinde hep bir Saddam var.. Birilerine göre Bağdadi, Saddam’ın torunu idi..

Sahi Saddam kimin adamı idi, İsrail’in mi, İngilizlerin mi, Amerikalıların mı, Rusların mı? Kime hizmet etti.. Bir diktatör olduğu kesin de, Arap milliyetçisi mi, bir sosyalist mi, bir ajan mı?

IŞİD’in yeni lideri Saddam Cemal’miş. Telegraph gazetesinin iddiası böyle.. Kim bu Saddam Cemal derseniz eskiden uyuşturucu satıcılığı yapan biri.. Saddam Hüseyin’den Saddam;Abdunnasır’dan da Cemal’i aldı herhalde. Saddam’a bağlı aşiretlerden destek alacaklar ya, Saddam adı önemli.. Eee biraz Arap milliyetçisi olsun ki, Kürtlere karşı savaşsın, bir de radikal Sünni biri olsun ki, Şiilere karşı savaşsın.. Selefi bir damarı da olmalı ki, El Kaide sera’sından savaşçı toplayabilsin.

Telegraph gazetesinin iddiasına göre IŞİD’in Suriye’deki yeni komutanlarından birinin korumalığını yaptıktan sonra bu görevinden kaçarak ayrılan Abu Abdullah isimli biri yeni halife hakkında ayrıntılı bilgiler vermiş.. Hemen hatırlatalım bu ilk bilgilerin tümü malum çevrelerden gelen kirli bilgiler, hemen inanmamak gerek.. Bilmediğimiz şeyin peşine düşmeyelim.. Ben sadece bu konudaki haberlerin nasıl çelişkili olduğunu göstermek için yazıyorum bunları.. Abu Abdullah’a göre “Saddam Cemal eskiden bir uyuşturucu satıcısıydı. Daha sonra ÖSO’ya katıldı. Son olarak da IŞİD içinde yer aldı. Haberde Saddam Cemal’le ilgili özetle şu bilgiler veriliyor: “IŞİD Cemal’in evini havaya uçurdu, kardeşlerinden birini öldürdü. Başka bir kardeşini de önce esir alıp sonra öldürdü. Bundan sonra Cemal ortadan kayboldu. 2013 Kasım’ında ortaya çıktı ve IŞİD’e biat ettiğini açıkladı. Şaitat adlı aşiret IŞİD’e karşı ayaklanınca buna karşılık bu aşiretten 700 kişiyi öldürdü. Bir anne ile babanın gözü önünde çocuklarının başını kesti.”

Gelin şimdi, tekrar haberleri birlikte okuyalım: Geçtiğimiz cumartesi günü Musul’dan Rakka’ya giderken, konvoyu ABD savaş uçakları tarafından vurulan terör örgütü IŞİD’in lideri Ebubekir El Bağdadi’nin ağır yaralı olduğu ve Musul’da Hıristiyan kökenli Yobert İbrahim tarafından tedavisinin sürdürüldüğü öğrenildi. Bağdadi’nin operasyonda ağır yaralandığı, önce Musul’daki Cumhuri Hastanesi’ne, ardından ise buradaki güvenlik riskleri nedeniyle yakındaki daha küçük bir hastane olan Algemhori Hastanesi’ne nakledildiği belirtildi. Durumu ağır olan Bağdadi’nin dün itibariyle 17 Kasım Mahallesi’nde bir yerde olduğu ileri sürülürken, mahallede yer alan 2 GSM operatörünün rolelerinin ‘güvenlik’ gerekçesi ile konuşmaya kapatıldığı kaydedildi. ABD uçaklarından atılan bir bomba sonucu Bağdadi’nin, sağ çene kemiği ile kürek kemiğine şarapnel parçası isabet etti. Araç konvoyu aniden durdu. IŞİD militanları Bağdadi’yi araçtan çıkararak konvoydan uzaklaştırmak istedi. Yaklaşık 10 dakika geçmeden ABD uçaklarından ikinci bir füze ateşlendi. Bu füzenin patlamasıyla Bağdadi, ilkinden daha ağır şekilde yaralandı. Üstünde dolaşmakta olan insansız hava araçlarından korkan IŞİD militanları, ilk müdahalenin yapıldığı Bağdadi ve 4 adamını, Musullu Hıristiyan doktorların görev yaptığı Algemhori Hastanesi’ne taşıdı. Musul’u terk etmelerine izin verilmeyen Hıristiyan doktorlar, Bağdadi’yi bu hastanede 18 saat boyunca tedavi etti. 10’ar dakika arayla ardı ardına gerçekleşen iki hava operasyonu sonrası ağır yaralanan Bağdadi, Algemhori Hastanesi’nin ardından, alınan bilgilere göre, direnişçilerin yoğun olarak bulunduğu 17 Kasım Mahallesi’ne götürüldü. İddiaya göre, Bağdadi’nin nakledilmesinde, kendisini öldürmekle görevlendirilen ABD askerlerinin Musul Barajı yakınlarına kadar geldikleri haberi etkili oldu. Tedavisi, götürüldüğü mahalledeki bilinmeyen bir noktada Hıristiyan Yobert İbrahim tarafından sürdürülen Bağdadi’nin durumu ise kritik. Musullu kaynaklar, ağır yaralı IŞİD liderinin her an hayatını kaybedebileceğini belirtiyor. İddialara göre Bağdadi, Musul’daki 17 Kasım Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen bir noktada ağır yaralı halde tutuluyor. Hıristiyan doktor Yobert İbrahim tarafından tedavisi sürdürülen Ebubekir El Bağdadi’nin ölümü halinde IŞİD örgütünün akıbetinin ne olacağı merak konusu. Neymiş, konvoy vurulmuş ve yaralıların yaralarının nerede olduğuna kadar her şey biliniyor..

Bir başka açıklama: Uluslararası koalisyon güçlerinin Enbar’a düzenlediği hava saldırıları sırasında Bağdadi’nin yaralandığı yönünde dün basında haberler çıkmıştı. ABD Savunma Bakanlığı ise, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerince cuma gecesi hedef alınan IŞİD konvoyunda örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin konvoyda olup olmadığını teyit edemeyeceklerini bildirdi. Saldırılarda IŞİD’in 10 araçlık silahlı konvoyunun imha edildiği bilgisini veren  Elissa Smith açıklamasında, “IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin orada bulunanların arasında olup olmadığını teyit edemiyoruz. Bu hava saldırılarına ilişkin daha fazla bilgi veremiyoruz” ifadesini kullandı. Irak’ta Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut ise ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Enbar iline düzenledikleri operasyonda, aralarında 2 IŞİD liderinin de bulunduğu 12 militanın öldüğünü belirtmişti.

Bu da aynı olayla ilgili bir başka haber.. Bu kez konvoy değil, vurulan yer bir bina. Reuters ajansının IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin ağır yaralandığı haberinin ardından bölgedeki kaynaklardan gelen haberde örgüt liderinin Irak-Suriye hattındaki El-Kaim denilen bölgedeki bir binada bulunduğu sırada ABD tarafından saldırı yapıldığı, saldırıda ağır yaralanan Bağdadi’nin birkaç saat sonra hayatını kaybettiği bildirildi. Haberi paylaşan kaynak, Bağdadi’nin bulunduğu meclise sızan bir casusun bina koordinatlarını paylaştığı ve saldırının bu şekilde gerçekleştiği belirtildi. Herkes bir şey söylüyor. Saldırıyı, ABD ya da koalisyon güçleri mi, Irak hava kuvvetleri mi, kimin düzenlediğini, Bağdadi’nin karargahta mı, konvoyda mı vurulduğu, öldü mü, yaralı mı bilmiyoruz.. Bu haberler psikolojik harp taktikleri ile sürdürülen bir algı operasyonunun ürünü ve tek bir taraf da saf gerçekten yola çıkmıyor görülen o ki! Kimsenin gerçekle işi yok.. Biri dünyayla dalga geçiyor.. Benden söylemesi. Her duyduğunuza hemen inanmayın. 

“IŞİD lideri Bağdadi’nin şimdi de bir ses kaydı yayınlandı. Ne oldu şimdi.. Hani Yazıcıoğlu suikastında, hayatını kaybeden gazeteciye ait olduğu söylenen telefondaki ses kaydı tamam da, adamın otopsisinde çenesi ayrık yarık çıkmıştı ya.. Peki ne oldu şimdi!”

Selâm ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1256 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar