Ne ezen, ne ezilen... Sözü edilen, 4 havalı rezidans!

Yeni nesil pek bilmez... Eskiden, “68 Kuşağı’nın Solcuları” için derlerdi ki;

“Boğaz Kıyısı’ndaki yalılarında otururlar... Bir ellerinde Amerikan sigarası, bir ellerinde Amerikan viskisi!.. Sonra da sol elleri havada, slogan atıp, derler ki;

Go Home Yanki!..

Go Home Amerika!”

Yani, “Evine Dön Amerika!..”

İyi de, Amerika niye evine dönsün ki?..

Amerika, senin elinde!..

Viski olarak, sigara olarak!..

Sen “Amerika’ya esir” olmuşsun ama “Go Home Amerika” diye bağırıyorsun!..

Vay kandırılmış vay!..

Vay aldatılmış vay!..

YALI’DAN SONRA REZİDANS!

Aradan 40-50 yıl geçti...

“Batı Cephesi’nde değişen bir şey yok” sözü gibi, “Sol Cephe’de değişen bir şey yok!..”

Söylemler hep aynı!..

Eylemler hep aynı!..

Değişen tek şey;

“Oturdukları yerler!”

Eskiden “Villa”larda, “Denize sıfır yalılar”da otururlardı!..

Şimdi ise, çağdaşlaştılar;

“Rezidans”larda oturuyorlar!..

Ama, sloganları aynı:

“Yaşasın Sol!.. Kahrolsun emperyalizm!”

3 REZİDANSLI SOLCU!

Övünmek gibi olmasın; son zamanlarda, kamuoyunun gündemine “2 haber” getiren Akit, bu haberlerle tam bir “lokomotif” oldu; “yandaş(!) ve yoldaş” gazeteler bile, günlerce Akit’in haberlerini tartıştı, haberlerin farklı boyutlarını gündeme getirdi.

Evet, Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan ile CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’den söz ediyoruz...

Bu iki hanım;

Yani, Tezcan Karakuş ve Gamze Akkuş hanımlar, hem Akit’in gündemindeydiler, hem de Türkiye’nin gündeminde!..

Malûm, Tezcan Karakuş Candan; kafasını Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki“iftar masası”na takmış, “4 bin 600 lira” tutarındaki masa için “240 bin lira” demişti!..

Sormuşlardı kendisine;

“İnceledin mi o masayı?.. 240 bin lira ettiğini nereden anladın?”

Tezcan Karakuş cevap vermişti;

“Ben malı gözünden tanırım!”

Millet de anlamıştı;

“Kim, nasıl bir maldır?”

Tezcan Karakuş Candan henüz gündemde iken, bu defa Gamze Akkuş İlgezdi adlı bir hanım geldi gündeme!..

29 Haziran Pazartesi günkü Akit’in manşetinde şu başlık vardı;

“Ezilene bak!”

Evet; CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi’den söz ettik...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne “lüks” diyen, “ezilenler”den dem vuran ve Meclis’te ant içerken “sol yumruğunu” havaya kaldıran ve böylece “ne militan bir solcu” olduğunu gösteren Gamze Hanım’ın; “Bağdat Caddesi’ndeki Rezidans”tan, her biri “en az 1,5 milyon dolar” olan “3 daire” aldığı ortaya çıkmıştı!..

Alan, alır... Bizi ilgilendirmez!..

Yalnız, “söylem” ile “eylem” birbirine uymaz ve hele de arada “büyük tezat” bulunursa, işte o zaman düşürürüz “maske”sini!..

BU, NE KAVGASI?

Peki, neydi söylemi?..

Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi (SDV) Sözcüsü ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi; 21 Şubat 2015 günü CHP İstanbul 1. Bölge’den aday adaylığını kalabalık bir partilinin katıldığı coşkulu bir toplantıda açıkladı... Ezilmiş ve susturulmuş insanlarının sesi olmak için aday adayı olduğunu ifade eden İlgezdi, “Benim adaylığım bir makam kavgası değil, bir can kavgasıdır. Bu can kavgasına siz değerli arkadaşlarımı da davet ediyorum” dedi.

Alkışlar eşliğinde salona giren Gamze Akkuş İlgezdi, açıklamasına şöyle devam etti: “Yurdumun çilekeş, yoksul, ezilmiş, susturulmuş insanlarının sesi olmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum.

İstersek tekrar yapabiliriz ve diktatörü yerinden edebiliriz. Tarih bunun örnekleriyle dolu. Biz de yapabiliriz. Yaşasın sol, yaşasın sosyal demokrasi, yaşasın CHP... Bir kardeşiniz olarak beni meclise gönderdiğinizde kadınların mağduriyetinin önüne geçmek için yoğun çaba sarf edeceğim.”

Ne yalan söyleyelim;

Sözünde durmuş kadın!..

“Kadınların mağduriyetinin önüne geçmek için yoğun çaba sarfedeceğim”demiş ya, bir “kadın” olarak “önce kendi mağduriyetini gidermek” için yoğun çaba sarfetmiş ve başarmış!..

“Bağdat Caddesi’ndeki Rezidans’tan, her biri en az 1,5 milyon dolar eden 3 daire birden alıp, mağduriyetten kurtarmış kendini!..”

Diğer “mağdur kadınlara” sıra ne zaman gelir, Allah bilir...

Hani “ezilmişler” nerede?..

Gamze Hanım nerede?..

PARAYI NEREDEN BULDUN?

İşte bu “çelişki”yi görünce, 29 Haziran günü o başlığı attık;

“Ezilene bak!”

Başlığın altında dedik ki;

l “Yemin töreninde sol yumruğunu havaya kaldıran CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin; Kadıköy Bağdat Caddesi’nde Four Winds Residance’dan, 20 Haziran 2014 tarihinde 3 ayrı lüks daire aldığıortaya çıktı. CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi olan Gamze Akkuş’un, devlette diş hekimi olmasına rağmen 5 milyon dolarlık 3 daireyi satın alması kafa karıştırdı.

l Gazetemize konuşan Gamze Akkuş İlgezdi, 657’ye bağlı devlet memuru olduğunu belirterek, “Bütün mal varlığımızı İçişleri Bakanlığı’na bildirmek zorundayız. Daireyi kaça aldığım bütün kayıtlarda yer alıyor. Konut ve mülk sahibi olmak yasalara aykırı bir durum değil” dedi... Ezilenlere sahip çıkan İlgezdi’nin, bu parayı hangi ezilenlerin sırtından kazandığı merak ediliyor.

Lütfen dikkat;

Gamze Hanım, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı “lüks ve şatafatlı” bulduğu için“boykot” eden CHP Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu’nun başında bulunduğu “Solcu ve Sosyal Demokrasi CHP”(!)nin İstanbul Milletvekili’dir!..

Tam “tencere-kapak” buluşması!..

Birbirlerine hayırlı olsunlar!..

KİM SEÇTİ, NASIL SEÇTİ?

Peki, Gamze Hanım nasıl aday oldu, nasıl milletvekili seçildi?..

Akit’in “ezilene bak” manşetinden sonra, Sözcü yazarları Necati Doğru veYılmaz Özdil ile Milliyet’ten Melih Aşık, rezidans meselesini masaya yatırdılar, Gamze İlgezdi’ye ağır eleştiriler yönelttiler.

Necati Doğru, 1 Temmuz tarihli yazısında özetle dedi ki;

“Sol elini kaldırmak yiğitçe meydan okuma yani ben sol düşüncedeyim; emekten yanayım, insanın insanı sömürmesine, yolsuzluğa, kirliliğe, haksız servet edinmeye, vergi kaçırmaya, pahalı rezidanslarda oturup halka halkçıyım diye yalan söylemeye karşıyım demek.”

(...)

İşte CHP’nin İstanbul Birinci Bölge Milletvekili adı: Gamze İlgezdi.

Gitti, gezdi, geldi.

CHP’den milletvekili seçildi.

Milyonluk rezidansa çıktı.

(...)

Gazeteye yine manşet oldu...

Rezidansın penceresinden bakınca Marmara ayaklar altında, uzansan Büyükada, Burgaz, Heybeli’yi elinde tutacakmış duygusuyla havalanıyorsun.

Zaten adı çok havalı:

Four Winds Residence.

Türkçesi: 4 Havalı Rezidans.

Bu 4 Havalı’da daire fiyatları 1.5 milyon dolardan başlıyor, 3 milyon dolara kadar çıkıyor. CHP’nin yeni milletvekili Gamze İlgezdi, 4 Havalı’dan 3 daire birden almış.

Biri: 350 metrekare.

Öbürü: 155 metrekare.

Diğeri: 151 metrekare.

Üç daireyi birleştirip başını sokacak bir barınak(!) yapmış.

(...)

Milletvekili Gamze İlgezdi, ön seçime girdi, İstanbul Birinci Bölge’den milletvekili olmak isteyen 170 aday ile yarıştı, en yüksek oyu aldı, alkışlar, övgüler, parlatmalar altında milletvekili olmayı nasıl kazandı?

Onun cevabı var.

(...)

4 yıl içinde yani 2011 Genel Seçimi ile 2015 genel seçimi arasında CHP Kadıköy İlçesi kayıtlı üye sayısı sadece 900 artarken, Ataşehir CHP ilçesi kayıtlı üye sayısı 2 bin 700 kişi birden artmış. Sizin anlayacağınız Gamze İlgezdi’nin kocasının Belediye Başkanı olduğu Ataşehir’de CHP’ye kayıtlı üye sayısında patlama yaşanmış ve ön seçimde 4 Havalı Rezidans’ın 3 dairesinin sahibi solcu CHP Milletvekili Gamze İlgezdi, ön seçimde daha kafadan yaklaşık 5 bin oyu (4 bin 980’i) blok olarak alıp 170 aday arasında birinci seçildi.

Adı: Halk seçti oldu.

Anlıyor musunuz?

CHP 9 seçimdir niçin oylarını artıramıyor, fakat başta Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere yöneticileri, “seçimi demokrasi kazandı” diye kendi kendilerini havalandırıyorlar.

4 havalı, rezidanslı!

Seçimi demokrasi kazandı!

MAL VARLIĞINI AÇIKLA!

Milliyet’ten Melih Aşık, aynı günkü yazısında Gamze Akkuş İlgezdiyi “mal varlığını ilân etmeye” çağırırken bir gün sonra Yılmaz Özdil diyordu ki;

“Okuyanlar hatırlar... Seçimden hemen önce Yeni Chp’deki “tuhaflık”ları yazmıştım. 

Önseçim ayaklarıyla ne idüğü belirsiz tiplerin partiye doluştuğunu, enteresan bazı kişilerin milletvekili listelerine sokuşturulduğunu, mesela “ismini bile hatırlamıyorum ama, Ataşehir belediye başkanının eşinin birinci sıradan aday yapıldığını” söylemiştim.

Vay sen misin söyleyen…

Yeni Chp’nin tetikçiliğini yapan internet sitesinde “CHP’nin düşmanı olduğum, demokrasi şölenini hazmedemediğim, komplovari kafamla Tayyip Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürdüğüm” yazıldı.

Halk Tv’de alenen “birilerinden para aldığımı, bu para karşılığında CHP’ye saldırdığımı” söylediler. “CHP’ye iftira atmak için kimlerden para aldığımı bildiklerini, ahlaksız biri olduğumu” söylediler.

Netice?

Seçimin henüz kırkı çıkmadı, Ataşehir Belediye Başkanının eşinin, Bağdat Caddesi’ndeki rezidanstan, beş milyon dolara üç daire birden aldığı ortaya çıktı. Kupon arazi üzerinde, lebi derya manzaralı… TBMM’de milletvekili yemini ederken sol elini yumruk yaparak havaya kaldıran Ataşehir belediye başkanının eşine “bu rezidans iddiası doğru mu?” diye sormuşlar, “konut ve mülk sahibi olmak yasalara aykırı bir durum değil” demiş.

Gayet makul bi cevap yani.

Benim içime sindi.

Devlet hastanesinde diş hekimiydi.

Tutumlu bi hanımefendi demek ki!..”

Demek oluyor ki;

“68 Kuşağı” solcuları ile “88 Kuşağı” solcuları arasında pek büyük bir fark yok!..

Onların “yalı”ları vardı... Bir elde viski, bir elde Marlboro, bağırırlardı;

“Go Home Amerika!..”

“Ne ezen, ne ezilen, 

Hakça bir düzen!”

Şimdikilerin “Rezidans”ları var!.. Hem de 4 havalı...

Onlar da bağırıyor:

“Çile, yoksulluk, ezilmişlik ve susturulmuşluk CHP ile bitecek!

Yaşasın Sol!.. Yaşasın CHP!”

CHP’ye “Bol demokrasili şölenler” ve “manzaralı rezidanslar” temenni ediyoruz!..

“Halk Partisi” dediğin, böyle olur!..

Selâm ve saygılarımızla!

yeniakit

Bu yazı toplam 575 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar