Navaz Şerif Suudi Arabistan'a gitti

Navaz Şerif Suudi Arabistan'a gitti

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Yemen'deki gelişmeleri görüşmek üzere Suudi Arabistan'a gittiği bildirildi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Şerif'in, günü birlik ziyareti kapsamında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ve üst düzey yetkililer ile bir araya geleceği, görüşmelerde Yemen'deki gelişmelerin ele alınacağı belirtildi.
Başbakan Şerif'e ziyaretinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rahil Şerif, Savunma Bakanı Havaca Asıf, Dışişleri Sekreteri Aizaz Chaudhry, özel yardımcısı Tarık Fatemi de eşlik ediyor.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı, daha önce Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sona erdirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıklamıştı.
Suudi Arabistan'ın "Kararlılık Fırtınası" operasyonu için askeri yardım talebini değerlendiren Pakistan parlamentosu, Yemen krizinin barışçıl yollarla çözülmesi çağrısında bulunarak hükümetten Yemen'de tarafsız kalmasını istemişti.
Pakistan, Yemen'de Husiler ile eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına silah satışını yasaklayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararına uyacağını bildirmişti.
Kaynak : AA