Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

NATO'ya Davetiye Çıkaranlar, Suriye Muhalefetine Askeri Kanat Lideri...

NATO'ya Davetiye Çıkaranlar, Suriye Muhalefetine Askeri Kanat Lideri Olursa..!

 Değerli kardeşim Atilla Aksu, Amerikan güçlerinin Pakistan"da gerçekleştirdiği hava saldırısında şehid edilen Türkiyeli kardeşlerimiz için Fatih camiinde kılınacak gıyabi cenaze namazı ile ilgili olarak gönderdiği mesajda, "Amerika ve NATO"ya işbirlik eden zihniyete ve destekçilerine lanet olsun. Amerika ve NATO insansız hava araçlarıyla Afganistan"da katliamlara devam ediyor. Türkiye"den Afgan cihadına destek amacıyla giden ve son saldırılarda şehid düşen 21 kardeşimizin giyabi cenaze namazı yarın Fatih camiinde kılınacaktır" ifadelerine yer veriyor.

Atilla kardeşimi önce arayıp bu mesajını yazacağım bir yazıda kullanacağımı belirterek iznini aldıktan sonra, bu yazıyı yazmaya başladım.

Aksu mesajına "Amerika ve NATO"ya işbirlik eden zihniyete ve destekçilerine lanet olsun" diyerek başlayıp Amerika"nın sürmekte olan katliamlarına dikkat çekiyor.

"Ateş düştüğü yeri yakar" misali, elbette ki ABD saldırısında şehid edilen Türkiyeli kardeşlerimiz yüreklerimize büyük bir ateş düşürdü. Fakat şunu burada hemen eklemeliyiz ki, ABD"nin bu katliamı son zamanlarda üst üste gerçekleştirdiği katliamlardan sadece biri...

Afganistan, Pakistan, Yemen ve Somali"de düzenlenen ABD saldırılarında şehid edilen kardeşlerimizin sayısı binleri geri bıraktı. Bu katliamlarda kadın, çocuk ve yaşlı sivil insanlardan çok sayıda kişi hayatını kaybettiği gibi, işgal güçlerine karşı direnin mücahidlerden de çok sayıda kardeşimiz şehid oldu"

Bugüne kadar tepkisizlikle geçiştirilen bu katliamlara, Türkiyeli kardeşlerimizin de şehadetleri eklenince doğal olarak, bizler de Türkiyeli Müslümanlar olarak bu katliam dolayısıyla Amerika, NATO ve destekçilerini en azından öfkeyle telin etmeye başladık. Zira bu kardeşlerimizin şehadeti bizlere bir kez daha haçlı ABD emperyalizminin kanlı ve cinayetkar yüzünü göstermiş ve bizleri bu kan içici işgalcilere karşı teyakkuza geçirdi"

Unutulmaması gereken bir düşmandı bu" Hiçbir zaman unutmayacağımız ve affetmeyeceğimiz bir düşman"

Adını "büyük şeytan" koyduğumuz Amerika"!

İşte böyle bir dönemde, bu düşman ile el ele vererek, onun koordinasyonu altında Suriye"ye karşı yapılacak askeri bir saldırı için bu düşmanı kendimize "stratejik ortak" seçme durumunda kalmamız içimizi burkuyor, kanatıyor ve dayanılmaz bir acı veriyor.

Ülke TV"deki Bıçak Sırtı programında, Suriye muhaliflerinin NATO"yu yardıma çağırdığını söylediğimizde, Osman Atalay kardeşimiz çok içtenlikli bir şekilde, böyle bir şeyin kesinlikle olamayacağını söyledi ve benden bu haberlerin kaynağının ne olduğunu sordu. Ben de program sonrasında haberin kaynağını İngilizce, Arapça orjinalleriyle birlikte kendisine gönderdim.

Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun lideri olan Albay Riyad el Esad Lübnan"da Hariri cenahının internet sitesine verdiği röportajda aynen şunları söylüyordu:

"Vatanın alt yapısını yıkma ya da egemenliğine dokunulmasına sebep olmayacak kontrollü ve mekanizmalı olması şartıyla NATO"nun Suriye"ye askeri müdahalesini olumlu karşılamaktayız. Açıkça şunu söylemek istiyorum; NATO"nun belli hedeflere hava saldırıları düzenlemelerini istiyoruz. Geri kalanları Özgür Suriye Ordusu ile dikkatli ve ciddi bir şekilde koordine edilerek hal olunabilir."

Yine aynı kişi AFP ajansına telefonla yaptığı açıklamada, yabancı güçlerin, Suriye rejiminin yıkılışını hızlandırmak için Suriye"deki stratejik hedefleri vurmasını istiyor. Bu da El Arabiya da yayınlanıyor...

Diğer yandan Amerikalı generallerin Türkiye'de Riyad el Esed ile görüşmesi ayrı bir hokta. Yani Suriyeli rejim muhalifi askeri güçlerin ABD'li askeri rical ile doğrudan görüşmelerinin bir anlamı olsa gerek.

Bugüne kadar Suriye içindeki silahlı örgütlerin ve saldırıların uluslararası ve bölgesel güçlerin lojistik desteğiyle devam ettiğini söylediğimizde, Suriyeli yurtsever devrimcileri karaladığımız ileri sürülüyordu. Eğer yurtsever devrimcilik böylesine "ak" ise, bırakalım öylesine "ak" (!) kalsın...

Yine aynı şekilde, "Özgür Suriye Ordusu" adlı grubun aylardan beridir süren saldırılarını gündeme getirdiğimizde de, böyle bir şeyin olmadığı, ülkede sadece sivil gösterilerin bulunduğu ileri sürülüyordu. Şimdi ise, kendini "Suriye muhalefetinin siyasi temsilcisi" olarak tanımlayan "Suriye Ulusal Konseyi", birkaç gün önce, "Özgür Suriye Ordusu" komutanı Albay Riyad el Esed ile Hatay"da buluşarak, askeri ve siyasi yapı arasında koordinasyon kararı alıyorlar.

Artık bundan böyle, "Özgür Suriye Ordusu" adlı yapılanmayı, "Suriye muhalefetinin askeri kanadı" olarak karşımızda göreceğiz. Suriye"de silahlı eylemlerin anlamı konusunu bir başka yazımızda konuşuruz. Ancak şu kadarını söyleyeyim ki, NATO"dan Suriye"nin stratejik hedeflerini vurmasını isteyen Albay Riyad el Esad artık, "Suriye muhalefetinin askeri kanat lideri" olarak sahnede resmen yerini almış ve bu, içinde ihvan-ı Müslimin"in de bulunduğu "Suriye Ulusal Konseyi" tarafından da resmen deklare edilmiştir.

Herkes için olmasa da, fotoğrafı farklı görenler tarafından ezber bozan bu gelişmeyi şimdilik bu kadar aktardıktan sonra, Atilla kardeşimizin, NATO"nun katlettiği kardeşlerimizin gıyabi cenaze namazı için gönderdiği mesajdaki "Amerika ve NATO"ya işbirlik eden zihniyete ve destekçilerine lanet olsun" sözlerinin burada da ayrı bir anlam taşıdığını belirtmek isterim sadece"

Zaman geçtikçe artık her şey daha belirgin oluyor; sisler dağılınca, gerçeğin ne olduğu daha net görülüyor.

nureddin@velfecr.com

Bu yazı toplam 2411 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar