NATO'dan Türkiye'ye Teşekkür

NATO'dan Türkiye'ye Teşekkür

Türkiye'nin NATO üyeliğinin 68. yıl dönümü vesilesiyle AA muhabirine bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye transatlantik ailenin 68 yıldır çok değerli bir üyesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Türkiye'nin NATO'nun Afganistan, Kosova ve Irak gibi misyon ve operasyonlarına en fazla katkı sağlayan üyelerden biri olduğuna dikkati çekerek, "Orta Doğu'daki istikrarsızlık, şiddet ve karmaşadan en fazla etkilenen ve terör saldırısına uğrayan müttefik Türkiye olmuştur" açıklamasında bulundu.

Stoltenberg, "NATO'ya üyeliğinin yıl dönümünde, Türkiye'ye ittifaka olan değerli ve süregelen desteği için teşekkür ederim. Türkiye NATO'nun güçlü ve kıymetli üyesi olmaya devam edecektir" dedi.

NATO'ya üyelik 1952'de gerçekleşti

Türkiye, NATO'nun 1949'da Washington Antlaşması'nın 12 kurucu üye tarafından imzalanarak kurulmasının ardından, ittifaka 1952'de üye oldu.

NATO'nun 13. üyesi olan Türkiye, ittifakla katılım protokolünü 17 Ekim 1951'de imzaladı. Resmi üyelik ise Yunanistan ile beraber 18 Şubat 1952'de gerçekleşti.