NATO'dan Rusya'ya tepki

NATO'dan Rusya'ya tepki

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, NATO'nun Doğu Avrupa'ya ek birlik göndermeye hakkı olmadığı yönündeki ifadelerine şaşırdığını belirterek, "Rusya her ilkeyi ve her uluslararası taahhüdünü ihlal ediyor" d

Estonya Başbakanı Taavi Roivas ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rasmussen, Rusya'nın her şeyden önce başka ülkeleri işgal etmeme taahhüdünü çiğnediğini belirterek, NATO'nun ana görevinin müttefikleri korumak olduğunu ve Rusya ile işlerin normalde olduğu gibi sürdürülemeyeceğini ifade etti.
Lavrov'un, NATO'dan planlarıyla ilgili somut cevap istediğine yönelik sözlerini de değerlendiren Rasmussen, "NATO'ya, Rusya'dan bu tür sorular gelmedi. Açıkçası bu da Rus propagandasının ve dezenformasyonunun bir parçası" diye konuştu.
Rasmussen, NATO'nun attığı her adımın geçmişte üzerinde anlaşılan ilkelerle tam uyumlu olduğunu söyledi.
Roivas ile rahatlatma amaçlı kısa vadeli önlemleri ve sürdürülebilir caydırıcılık önlemlerini ele aldıklarını aktaran Rasmussen, Rusya'nın eğilimlerinin önceden kestirilemez olmayı sürdürdüğünü vurguladı.