Nasrallah'tan Kasım Süleymani Açıklaması

Nasrallah'tan Kasım Süleymani Açıklaması

Seyyid Hasan Nasrallah şehadet yıldönümünde şehid kasım süleymani ile ilgili açıklamalarda bulundu...

 

 

 


Lübnan'daki direniş hareketi Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın şu ifadeleri kullandı:

"General Süleymani ve el-Mühendis'in şehitliği, cenaze törenleri gibi dünyada şimdiye kadar düzenlenen en büyük cenaze törenini yaratan tarihe geçen bir olaydı.

ABD, Kasım Süleymani suikastı ile direniş ekseninin çökeceğini düşünüyordu. Amerika Birleşik Devletleri bu suikastla direniş ekseninin parçalanacağını düşündü. Amerikalılara ilan ediyorum: İmam Humeyni'nin dediği gibi; Öldürün bizi, milletimiz daha da uyanacak. 

Komutanlarımız öldürüldüğünde kendimizi daha sorumlu ve daha inatçı hissederiz, bu yüzden kararlılığımızı zayıflatmak için teröre ve araba bombalarına güvenen herkes yanılgıya düşer. Hacı Kasım savaşlarında sadece Şiileri değil aynı zamanda Müslümanları, Hıristiyanları ve herkesi destekledi.
Hacı Kasım'ın şehitliği ABD güçlerini Irak'tan ayrılma noktasına getirdi. Amerika Birleşik Devletleri'ni bölgeden ve hatta Irak'tan çıkarma sloganı, bu büyük olay meydana gelmeseydi, olmayacaktı. Bu şehitlik, Irak halkının ABD'nin ülkelerinden kovulması için en büyük gösterilerinden birine yol açtı.

Direniş şehitlerine sadakat göstermeliyiz. Sessizliğe yer yok; aksine direniş şehitlerini tanımaya ve tanıtmaya çalışmalıyız. Büyüklüklerini ve adanmışlıklarını kabul etmeliyiz. Kısacası bu şehitlere her zaman minnettar kalmalı ve onlara büyük bir saygıyla saygı göstermeliyiz.

İran güçlüdür. Ne müttefiklerine ne de bir başkasına ihtiyacı vardır. İstediği zaman istediği şekilde karşılık verecektir. Bugün kuşatma altında olan bir tek biz değiliz, düşmanlarımız da kuşatma altında. Düşman zaten kaybedilmiş bir savaşa girdi. Kuşatma, gerçek gücün kaynağına olan güvenimizi artıracak"

Nasrallah, konuşmasının sonunda kuşatma ve yaptırımlarla ilgili şöyle dedi: Biz Allah'la birlikteyiz ve ne yaparsan yap, başarısız olacaksın. Çünkü Allah'a güvenen herkes zafer kazanır ve zafer yalnızca Allah'tan gelir.