Nasrallah'a Suikast Son Anda Önlendi

Nasrallah'a Suikast Son Anda Önlendi

Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'a yönelik İsrail'in gerçekleştirmeyi planladığı suikastın, Rusya'nın haber vermesiyle gerçekleşmediği iddia edildi.

Hollanda’da yayınlanan De Telegraaf gazetesi, Aşure kutlamalarına katılan Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah’a İsrail’in suikast girişimi planladığı, Rusya’nın haber vermesiyle bu girişimin başarısızlıkla sonuçlandığını yazdı. Haberde, Aşure törenlerine katılan Nasrullah’a yönelik insansız hava uçakları ile suikast planladığı ve heronların Lübnan hava sahasına girmeleri üzerine Şeyh Dağı’nda bulunan Rusya’ya ait radarlara yakalandığı belirtildi.

Tel Aviv’de Batılı bir büyükelçilikte görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen Batlı bir kaynağa dayandırılan habere göre; söz konusu planda insansız hava aracıyla Nasrullah’ın tahrip gücü yüksek güdümlü bir füze ile vurulması planlandı. Bunla olaya intihar saldırısı veya bombalı saldırı görüntüsün verilmek istemdiği belirtildi.

Söz konusu kaynak İsrail'in, “Rusya’nın Hizbullah’a teknolojik olarak destek verdiğini biliyorduk. Ancak bu teknolojiye sahip olmasını beklemiyorduk.” dediğini aktardı.