Nasrallah: Yemen ve Suriye'de Ateşkesi Suud Engelliyor

Nasrallah: Yemen ve Suriye'de Ateşkesi Suud Engelliyor

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, dün yaptığı açıklamalarda Suriye'de ve Yemen'de barış müzakerelerinin sonuçsuz kalmasının müsebbibinin Suudi Arabistan olduğunu belirtti

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, dün yaptığı açıklamalarda Suriye'de ve Yemen'de barış müzakerelerinin sonuçsuz kalmasının müsebbibinin Suudi Arabistan olduğunu, Kuveyt ve Cenevre müzakerelerinde bir uzlaşı sağlanamamasının sebebinin Suud'un planlarının sonucu olduğunu ifade etti.
 
Nasrallah, İsrail ile Suud arasında açıktan açığa görüşmelerin artmasının 'Direnişi hedef alma' gayesi taşıdığını belirtti. 
 
Hizbullah Genel Sekreteri, Arab Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Hizbullah'ı terör listesine almasına da değinerek 'Suudilerin bölgede direniş aleyhindeki programların maşasına dönüştüğünü' belirtti. Nasrallah: 'bize terör ithamında bulunanların kendileri teröristtir, bu tür kararlar İsrail'in mesaisi sonucu alınmıştır ve direnişi her açıdan hedef almayı amaçlamaktadır" diye konuştu.
 
Nasrallah, halkın desteğinin Hizbullah'ın en büyük gücü olduğunu ve bundan dolayı düşmanların halkın desteğindeki direnişe darbe indirmek hedefinde olduklarını belirterek; 'geçmiş yıllarda direniş aleyhindeki bütün baskılara rağmen direniş bugün çok güçlü ve en iyi durumundadır' dedi.
 
Nasrallah, ayrıca direnişe destek veren bütün herkese teşekkür ederken; 'direnişin, halkı ve vatanı savunmaya devam edeceğini söyledi..

islami Analiz