Nasrallah: Trump Hayal Kırıklığına Uğrayacak

Nasrallah: Trump Hayal Kırıklığına Uğrayacak

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Trump'ın Kudüs açıklaması, İsrail'in bitmesi anlamına geliyor. Trump, çözüm sürecini baltalayarak, süreci sonlandırdı" dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan'da El-Meyadin kanalına açıklamalarda bulundu.

İran'daki krizin siyasi değil ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirten Nasrallah, olayların bir grup bankanın iflas ettiğini açıklamasıyla başladığını dile getirdi.

Nasrallah, konuya bazı siyasi kesimlerin müdahil olduğunu, protestoları kullanarak olaya siyasi bir boyut kazandırdıklarını ifade etti.

Rejimin ise konuyla sessizce ve endişeye mahal vermeyecek şekilde ilgilendiğini kaydeden Nasrallah, "Şu an yaşananlar iyi bir şekilde kontrol altına alınıyor. 2009'da yaşananlar ile kıyaslanamaz." ifadelerini kullandı.

Nasrallah, yapmış olduğu açıklamada ABD, İsrail ve Suudi Arabistan gibi dış güçlerin bu memnuniyetsizliği istismar ettiğini söyledi. Hizbullah lideri, hem Trump'ın hem de protestoların büyümesini ve rejimin çöküşüne neden olmasını bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını belirtti.


 
"İSRAİL'İN BİTMESİ ANLAMINA GELİYOR"
AçıklamalarındaABD'nin Kudüs kararına değinen Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklaması, İsrail'in bitmesi anlamına geliyor. Trump, çözüm sürecini baltalayarak, süreci sonlandırdı" dedi.

Nasrallah, "Direnişçiler çalışıyor. Gelecek bir savaşta zafer kazandırabilecek her türlü silahı elde etmek için gece gündüz çalıştılar. Bölgede büyük bir savaş meydana gelmesi halinde masada her türlü ihtimal var. Direniş ekseni, İran, Filistin, Suriye ve Lübnan'dan oluşuyor. Yemen de bu eksene katılmaya hazır" yorumunu yaptı.

Direniş ekseninin Trump ve Netanyahu'nun çıkaracağı bir savaş için hazır olması gerektiğine vurgu yapan Nasrallah, “Bu savaş büyük olasılıkla Gazze, Lübnan veya Suriye'ye karşı açılan bir savaş şeklinde olacaktır.” dedi.

Kaynak: Milli Gazete